Γρήγορη μους σοκολάτας για όσους αγαπούν τη σοκολάτα αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο, ή δέχτηκαν καλεσμένους την τελευταία στιγμή. Με μόλις τέσσερα υλικά, ο Πέτρος Συρίγος έχει την καλύτερη ιδέα.

Για τη μους σοκολάτας – Υλικά

  • 165 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2,5 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 140 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Διαδικασία

Λιώνουμε τη σοκολάτα είτε σε μπαίν μαρί, είτε στον φούρνο μικροκυμάτων, σκεπασμένη με μεμβράνη για 2 λεπτά. Βάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη που έχουμε στραγγίσει καλά. Ανακατεύουμε.

Ενσωματώνουμε το γάλα μέσα στη σοκολάτα ανακατεύοντας με ένα σύρμα σιγά σιγά, προσοχή να μην είναι ζεστή η σοκολάτα.

Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει καλά σαν γιαούρτι και ενσωματώνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε ψυγείο και μετά από λίγο σερβίρουμε.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ