220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι, (προαιρετικά)
Για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
2 κ.σ. σουσάμι, λευκό
2 κ.σ. σουσάμι, μαύρο
1 κ.γ. παπαρουνόσπορο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
νερό

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι και το αλάτι, και ανακατεύουμε αρχικά με ένα κουτάλι και στη συνέχεια με τα χέρια μας μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι.
Τυλίγουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα και αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο.
Πασπαλίζουμε το ζυμάρι και τον πάγκο εργασίας με αλεύρι, και κόβουμε τη ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης και το πλάθουμε μπαλάκι.
Ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση με το δάχτυλο μας δημιουργώντας ένα bagel και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα 5 κομμάτια ζύμης.

Για το πασπάλισμα
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το λευκό και το μαύρο σουσάμι, τον παπαρουνόσπορο, το αλάτι και τη σκόνη σκόρδου, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο μπολ το νερό, στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και το αφήνουμε δίπλα στα μπολ.
Βουτάμε το κάθε bagel πρώτα στο μπολ με το νερό και έπειτα στο μπολ με τα μπαχαρικά και τους σπόρους, και το μεταφέρουμε στο ταψί.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στην πάνω σχάρα.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν τα bagels.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ