Στο επόμενο γιορτινό τραπέζι δοκιμάστε να φτιάξετε ένα φθινοπωρινό cheesecake κάστανο! Με τραγανή βάση από μπισκότο, πλούσια κρέμα με ψιλοκομμένο κάστανο και τυρί κρέμα και επικάλυψη από γλάσο!

Συστατικά

γραμμάρια (γρ.)ουγγιές (oz.)USA cups

TIP

Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Για τη βάση

250 γρ. μπισκότα τύπου digestive

100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση

600 γρ. τυρί κρέμα

10 γρ. φύλλα ζελατίνης

150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

100 γρ. κάστανα, βρασμένα

Για το γλάσο

150 γρ. νερό

400 γρ. κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα

150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

χυμό λάιμ, από 1 λάιμ

ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ

1 κ.γ. τζίντζερ

1 πρέζα κάρδαμο (κακουλέ)

100 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

TIP

Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.

Για τη βάση

Βάζουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι τα μπισκότα να πάρουν την υφή βρεγμένης άμμου.

Απλώνουμε το μπισκότο σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 25 εκ. πιέζοντας ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια.

Μεταφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήνουμε μέχρι να σφίξει η βάση.

Για τη γέμιση

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε να μουλιάσουν. 

Ρίχνουμε τα 150 γρ. κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα έχουμε στραγγίξει κάλα με τα χέρια μας.

Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αλάτι, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το μείγμα με τα φύλλα ζελατίνης, και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ψιλοκόβουμε τα κάστανα, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να πάνε τα κομμάτια παντού.

Αφαιρούμε τη βάση από το ψυγείο και περιχύνουμε τη γέμιση πάνω από τη βάση.

Μεταφέρουμε στο ψυγείο τη φόρμα για περίπου 4-5 ώρες.

Για το γλάσο

Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη, και αφήνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Προσθέτουμε τα κάστανα, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, το τζίντζερ και το κάρδαμο.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση το μείγμα και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με προσοχή για να μην σπάσουν τα κάστανα αλλά να λιώσει η κουβερτούρα.

Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια.

Περιχύνουμε με το γλάσο και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ