Εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Με πλούσια γέμιση φέτας και μυζήθρας και χρυσαφένια κρούστα. Το γιαούρτι, τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι δίνουν μια πλούσια υφή και γεύση.

Πώς να φτιάξετε την γιαουρτόπιτα

Υλικά

  • 400 g στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 gr νερό
  • 500 gr φρέσκο γάλα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 gr καλαμποκάλευρο
  • 300 gr σκληρή φέτα σε χοντρά τρίμματα
  • 150 gr φρέσκια μυζήθρα σε χοντρά τρίμματα
  • 1 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.γ. μάραθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • 2 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο ένα ταψί 24 x 32 εκ. και το μεταφέρουμε στη μεσαία σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου, στους 180°C στον αέρα. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κάψει.
  • Παράλληλα, ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το μισό γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, λίγο πιπέρι και αλάτι και τα χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν σε ένα ρευστό χωρίς κόμπους χυλό.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
  • Βγάζουμε με προσοχή το καυτό ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε μέσα το χυλό.
  • Πασπαλίζουμε με το μάραθο και σκορπάμε από πάνω τα τριμμένα τυριά.
  • Επαναφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε την πίτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί το κέντρο της. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα φουσκώσει αρκετά, όπως το σουφλέ.
  • Αφήνουμε τη γιαουρτόπιτα εκτός φούρνου για 15 λεπτά, να πέσει ελαφρώς ο όγκος της, να σφίξει η πίτα και να κρυώσει ελαφρώς, ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
  • Τη σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ