Δείτε αναλυτικά όλα τα βήματα για να πετύχετε το απόλυτο σουφλέ σοκολάτας! Το τέλειο γλυκό για τους λάτρεις της σοκολάτας! Αέρινο και αφράτο στο εξωτερικό του, με λιωμένη σοκολάτα εσωτερικά!
Συστατικά
TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
210 γρ. σταγόνες σοκολάτας
200 γρ. γάλα πλήρες
10 γρ. κορν φλάουρ
40 γρ. κρόκους
180 γρ. ασπράδια, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
60 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, + έξτρα 50 γρ. για τις φόρμες
50 γρ. βούτυρο, για τις φόρμες
Για το σερβίρισμα
crumble
παγωτό
άχνη ζάχαρη
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Ας μαγειρέψουμε…
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα.
Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη 5 ράμεκιν διαμέτρου 9 εκ. (ατομικές πυρίμαχες φόρμες).
Τινάζουμε για να φύγει η περιττή ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το γάλα, το κορν φλάουρ και τους κρόκους.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ένα σύρμα χειρός για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα, να πάρει μια βράση και να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσουν και να έχουμε μια σοκολατένια κρέμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Αφήνουμε στην άκρη για περίπου 5 λεπτά να κρυώσει. Εναλλακτικά αφήνουμε την κρέμα μέσα στο κατσαρολάκι και αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι και τη ζάχαρη, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
Μεταφέρουμε το σοκολατένιο μείγμα σε ένα αρκετά μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το 1/5 από τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε τη μισή από την υπόλοιπη μαρέγκα μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στα ράμεκιν και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με χαμηλό γείσο.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-11 λεπτά. (Προσέχουμε να μην ανοίξουμε καθόλου τον φούρνο όσο ψήνονται.)
Βγάζουμε από τον φούρνο και μοιράζουμε από ένα ράμεκιν σε κάθε πιάτο.
Συνοδεύουμε με crumble και παγωτό, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.
Πηγή: akispetretzikis