Υλικά (για 4-6 άτομα):

• 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ

• 200 γρ. κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος

• 100 γρ. βούτυρο

• 1 φλ. γάλα

•Προαιρετικά: ξηροί καρποί ή σταγόνες σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1. Σπάστε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μπολ.

2. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

3. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

4. Ρίξτε τη σοκολατένια κρέμα πάνω από τα μπισκότα και ανακατέψτε καλά ώστε όλα τα μπισκότα να καλυφθούν.

5. Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψάκι ή φόρμα, πιέστε ελαφρά και ισιώστε την επιφάνεια.

6. Βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σταθεροποιηθεί.

7. Κόψτε σε κομμάτια και γαρνίρετε προαιρετικά με ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας.

photo: cantina

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ