Η πανακακότα είναι ελαφριά, δροσερή και κατάλληλη για μετά το μεσημεριανό..

Σήμερα θα τη φτιάξουμε με φράουλα!

Υλικά

  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 320 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 2 κάψουλες βανίλιας
  • 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

Για το σιρόπι φράουλα

  • 300 γρ. ώριμες φράουλες, κομμένες στα δύο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 10 ml χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Ρίχνεις σε ένα μπολ τις φράουλες με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο.
  • Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζεις τη ζελατίνη.
  • Βάζεις σε μία μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 4 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  • Προσθέτεις τη βανίλια, ανακατεύεις καλά και αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά.
  • Στύβεις καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα διαλύεις στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.
  • Μοιράζεις την κρέμα σε μικρές γυάλινες φόρμες τις καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και τις βάζεις στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες μέχρι να σφίξουν.
  • Λίγο πριν σερβίρεις απλώνεις από πάνω 2 κ.σ. από το σιρόπι φράουλας που έχεις στο ψυγείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ