Η πανακακότα είναι ελαφριά, δροσερή και κατάλληλη για μετά το μεσημεριανό..
Σήμερα θα τη φτιάξουμε με φράουλα!
Υλικά
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 320 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 90 γρ. ζάχαρη
- 2 κάψουλες βανίλιας
- 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
Για το σιρόπι φράουλα
- 300 γρ. ώριμες φράουλες, κομμένες στα δύο
- 50 γρ. ζάχαρη
- 10 ml χυμός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
- Ρίχνεις σε ένα μπολ τις φράουλες με τη ζάχαρη και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατεύεις πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Καλύπτεις το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζεις στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζεις τη ζελατίνη.
- Βάζεις σε μία μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και τα ζεσταίνεις σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 4 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
- Προσθέτεις τη βανίλια, ανακατεύεις καλά και αποσύρεις το σκεύος από τη φωτιά.
- Στύβεις καλά τα φύλλα ζελατίνης και τα διαλύεις στο μείγμα με την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας απαλά.
- Μοιράζεις την κρέμα σε μικρές γυάλινες φόρμες τις καλύπτεις με διάφανη μεμβράνη και τις βάζεις στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες μέχρι να σφίξουν.
- Λίγο πριν σερβίρεις απλώνεις από πάνω 2 κ.σ. από το σιρόπι φράουλας που έχεις στο ψυγείο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΑΚΟΤΑ, ΠΑΝΑΚΟΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ, ΣΥΝΤΑΓΗ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ