Υπάρχουν φαγητά που ξεχωρίζουν για την απλότητά τους και την απίστευτη γεύση τους. Ένα από αυτά είναι η μακαρονάδα με ντοματίνια και φέτα στον φούρνο, μια συνταγή που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη μαγειρική τάση. Λίγα υλικά, λίγος χρόνος και το αποτέλεσμα θυμίζει σπιτικό comfort food που δύσκολα αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.
Τα ντοματίνια λιώνουν και καραμελώνουν στον φούρνο, η φέτα αποκτά κρεμώδη υφή και μαζί δημιουργούν μια πλούσια σάλτσα που αγκαλιάζει ιδανικά τα ζυμαρικά. Ένα πιάτο που αποδεικνύει πως η μαγεία κρύβεται στην απλότητα και στο ταξίδι των γεύσεων.
Για 3-4 άτομα Υλικά:
• 300 γρ. μακαρόνια
• 200 γρ. φέτα (ολόκληρο κομμάτι, όχι τρίμματα)
• 400 γρ. ντοματίνια (ή 4-5 ντομάτες κομμένες)
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
• Αλάτι, πιπέρι • Ρίγανη ή βασιλικό
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 190°C.
2. Σε πυρίμαχο σκεύος βάζεις στο κέντρο το κομμάτι της φέτας και γύρω-γύρω τα ντοματίνια.
3. Περιχύνεις με το ελαιόλαδο, προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
4. Ψήνεις για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να ροδίσει η φέτα.
5. Στο μεταξύ, βράζεις τα μακαρόνια.
6. Βγάζεις το σκεύος από τον φούρνο, λιώνεις με κουτάλι τη φέτα και τα ντοματίνια να γίνουν κρεμώδη σάλτσα.
7. Προσθέτεις τα μακαρόνια, ανακατεύεις καλά και σερβίρεις με φρέσκο βασιλικό