Φτιάξτε μια από τις πιο εύκολες εκδοχές του αγαπημένου σας πιάτου μακαρόνια με κιμά σε μόνο 1 σκεύος! Εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για τις ώρες που θέλετε κάτι γρήγορο!
Συστατικά
γραμμάρια (γρ.)ουγγιές (oz.)USA cups
TIP
Τσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.
500 γρ. σπαγγέτι, Νο6
700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
3-4 κλ. θυμάρι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
80 γρ. λευκό κρασί
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κύβο κότας
1,5 λίτρο νερό
Για το σερβίρισμα
παρμεζάνα, τριμμένη
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
TIP
Καθώς μαγειρεύεις, τσέκαρε τα βήματα που ολοκληρώνεις και ακολούθησε τη συνταγή χωρίς να χαθείς.
Ας μαγειρέψουμε…
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον κύβο και το νερό, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 10-12 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μια κουτάλα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε πιάτα.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Πηγή: akispetretzikis