Ο Executive Chef των L’Atelier και Le Deli Robuchon, Mathieu Desbat εξηγεί γιατί τα εμβληματικά εστιατόρια της Μαρίνας Αγίας Νάπας προσφέρουν μια μοναδική και πρωτόγνωρη για το νησί γαστρονομική εμπειρία.

Τα εστιατόρια L’Atelier Robuchon και Le Deli Robuchon φέρουν το όνομα ενός σεφ, του αείμνηστου Joël Robuchon, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο «σεφ του αιώνα». Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα που εισήγαγε στην υψηλή γαστρονομία και τα οποία έφεραν την επανάσταση στο fine-dining;

O Joël Robuchon  έφερε επανάσταση στο fine-dining, με την απλότητα, τη συνέπεια και την αριστεία που τον χαρακτήριζε. Χρησιμοποιώντας μόνο υψηλής ποιότητας υλικά, κατάφερε να εξυψώσει το καλό φαγητό σε άλλο επίπεδα, δημιουργώντας συνεχώς νέα, μοναδικά και κορυφαίας αισθητικής και γεύσης πιάτα. Δίνοντας έμφαση σε συγκεκριμένα συστατικά των οποίων η γεύση είναι καθοριστικής σημασίας, κατάφερε να φέρει την επανάσταση στη λεγόμενη μοντέρνα κουζίνα. Κάθε εστιατόριό του σε όλο τον κόσμο παραμένει πιστό στις αρχές του που τον έκαναν ηγέτη της γαλλικής γαστρονομίας: κορυφαία υλικά και ευκολία στην εκτέλεση χάρη στο ταλέντο του να επιλέγει και να εκπαιδεύει τις ομάδες του. Η συνέπεια, ο σεβασμός στο προϊόν και στη συνταγή είναι τα κλειδιά οποιασδήποτε ομάδας των εστιατορίων Robuchon σε όλο τον κόσμο για να προσφέρουν την καλύτερη εμπειρία στους πελάτες τους.

Πείτε μας λίγα λόγια για τα εστιατόρια L’Atelier Robuchon και Le Deli Robuchon. Πού τα βρίσκει κάποιος και τι ξεχωριστό προσφέρουν;

Τα L’Atelier Robuchon, Le Deli Robuchon άνοιξαν τις πόρτες τους μόλις τον περασμένο Ιούνιο στο Yacht Club της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Προσφέρουν εκτός από μια γαστρονομική εμπειρία που όμοιά της δεν υπάρχει πουθενά αλλού στο νησί, τρεις διαφορετικές ατμόσφαιρες και στυλ να επιλέξεις. Στο L’Atelier με το κομψό κι επιβλητικό περιβάλλον όπου κυριαρχούν το μαύρο και το κόκκινο, τη θεατρικά στημένη ανοιχτή κουζίνα όπου βραβευμένα πιάτα ετοιμάζονται και ψήνονται μέχρι την τελειότητα μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Το Le Deli προσφέρει έναν άνετο και εκλεπτυσμένο χώρο όλη τη διάρκεια της ημέρας, για φαγητό εντός ή takeaway, για καφέ, πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο, σνακ και γλυκό.

Τι διαφορετικό θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες;

Το L’Atelier είναι μοναδικό, σε κάνει να νιώθεις όμορφα και άνετα με την υπέροχη ατμόσφαιρα και την ανοιχτή κουζίνα, δεν θυμίζει σε τίποτα τα κλασικά εστιατόρια. Εδώ η γαστρονομία κάνει ρίμα με την ευθυμία. Η ίδια πινελιά, η ίδια τεχνογνωσία, η ίδια ποιότητα υλικών με κάθε  Robuchon σε κάθε γωνιά του κόσμου, αλλά μια κουζίνα προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις γαστρονομικές παραδόσεις της εκάστοτε χώρας. 

Υπάρχουν πιάτα στο μενού που να είναι εμπνευσμένα από την εθνική κουζίνα της Κύπρου;

Φυσικά το μενού διαθέτει ισχυρό γαλλικό DNA διανθισμένο με το όραμα του αείμνηστου σεφ  Joël Robuchon. Όμως για να κάνουμε τους καλεσμένους μας να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους και να έχουν τα υψηλότερα στάνταρ, χρησιμοποιούμε όσο μπορούμε τοπικά προϊόντα και κυπριακές επιρροές για να δημιουργήσουμε ένα μενού όπου όλοι οι πελάτες μας μπορούν να βρουν μέσα σ’ αυτό τον εαυτό τους.

 Σε ποιο κοινό απευθύνονται τα εστιατόρια; Τα προτιμούν οι ντόπιοι επισκέπτες ή προσελκύουν κυρίως τουρίστες;

Και οι τρεις χώροι μας είναι φτιαγμένοι για να καλύψουν τις επιθυμίες και ανάγκες όλων των επισκεπτών. Θα ήταν μάταιο να αναφέρω ότι απευθύνονται σε κάποιους συγκεκριμένα. Μπορώ όμως να πω με σιγουριά πως απευθύνεται σε ανθρώπους με εκλεπτυσμένους ουρανίσκους, στους γνώστες και λάτρεις των σπάνιων και εξαιρετικών γεύσεων, σ’ αυτούς που τολμούν να δοκιμάσουν κάτι κλασικό αλλά με ένα σύγχρονο twist. Όλοι αυτοί λοιπόν θα βρουν στα μενού μας την ιδανική επιλογή για πρωινό, μεσημεριανό ή δείπνο. Η τοποθεσία μας, στο νέο hot spot της Κύπρου, τη Μαρίνα Αγία Νάπα, είναι λογικό να προσελκύει πολλούς τουρίστες όμως όλο και περισσότεροι ντόπιοι καταφθάνουν από κάθε γωνιά του νησιού για να διαπιστώσουν από κοντά αυτό που έχει ήδη διαδώσει το word of mouth και όχι μόνο, δηλαδή μια ανεπανάληπτη γαστρονομική εμπειρία που δεν έχεις ξαναζήσει στην Κύπρο.

Τι είναι αυτό που, κατά τη γνώμη σας, κάνει τα δύο εστιατόρια να ξεχωρίζουν, το μενού, η ατμόσφαιρα, ο χώρος;

Σίγουρα η ποικιλία του μενού μας, η αυστηρότητα και σχολαστικότητα με την οποία καθημερινά με συνέπεια επιμελούμαστε τα πιάτα μας και το πάθος της ομάδας μας γι’ αυτό που κάνει, είναι αυτά που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε. Αυτά τα εστιατόρια είναι ένας ζωντανός οργανισμός που συνεχώς εξελίσσεται ώστε να βελτιωθούν (τα εστιατόρια) και να γίνουν τα καλύτερα στην κατηγορία τους. Το να μην εξελισσόμαστε δεν αποτελεί μέρος της νοοτροπίας μας. Το να κάνουμε αυτό το μέρος έναν ναό της γαστρονομίας είναι η ουσία της δουλειάς και του καθήκοντός μας. Κάποια προϊόντα που προσφέρουμε είναι μοναδικά στην Κύπρο και τα φέρνουμε από τη Γαλλία για να προσφέρουμε μια εντελώς νέα εμπειρία στους πελάτες μας.

Ποια είναι τα προσωπικά και επαγγελματικά σας σχέδια για το μέλλον. Πως οραματίζεστε τα εστιατόρια σε ένα χρόνο από σήμερα; Τι να αναμένουν οι επισκέπτες;

Στην Κύπρο, τα προσωπικά και επαγγελματικά μου σχέδια είναι αλληλένδετα. Βρίσκομαι εδώ για να φέρω αυτόν τον χώρο στο υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης για τους πελάτες μας και σίγουρα μια διεθνής αναγνώριση είναι καλοδεχούμενη και παραμένει βασικός στόχος μας. Η Κύπρος βρίσκεται σε ευνοϊκή πορεία για να απολαύσει αυτή τη νέα προσέγγιση στον τομέα της φιλοξενίας και να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον κλάδο μας. Οι επισκέπτες πρέπει να θεωρούν δεδομένο ότι τα εστιατόρια Robuchon στην Κύπρο θα προσαρμόζονται διαρκώς στις απαιτήσεις τόσο των ίδιων όσων και των καιρών. Σε ένα χρόνο από τώρα μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το πάθος και ο τρόπος που βλέπουμε την κουζίνα μας δεν θα αλλάξει, αλλά θα φροντίσουμε να προσαρμοζόμαστε, να διορθώνουμε και να βελτιώνουμε αυτό που κάνουμε ώστε να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά την περιπέτειά μας εδώ στο νησί.

Τα εστιατόρια Robuchon λειτουργούν στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, Λεωφόρος Αγίας Θέκλας 52, 5330, Αγία Νάπα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των εστιατορίων στην Κύπρο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.jrobuchoncyprus.com

Τηλέφωνο κρατήσεων: (+357) 23 300 570, email: [email protected]

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ