Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος «έφυγε από τη ζωή» στις 10 Ιανουαρίου και η κηδεία θα τελεστεί, τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Πλήθος εστεμμένων και μελών βασιλικών οικογενειών αναμένεται να παραστούν, με αρκετούς από τους προαναφερθέντες να καταφτάνουν στη χώρα μας.

Στο σύνολο θα υπάρξουν 187 προσκεκλημένοι. Μεταξύ αυτών, ο Bασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ της Ισπανίας αλλά και η σύζυγός του Λετίθια. Έκπληξη αποτελεί η παρουσίαση του αυτοεξόριστου Βασιλιά Χουάν Κάρλος, με τον οποίο ο βασιλιάς Κωνσταντίνος διατηρούσε μία άριστη σχέση καθώς είχε παντρευτεί τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας.

Λετίθια

Όπως και αναμενόταν, από τη Δανία έρχεται η ίδια η Βασίλισσα Μαργαρίτα η οποία είναι η αδελφή της Άννας Μαρίας, χήρας του Κωνσταντίνου. Θα συνοδεύεται από τον Πρίγκιπα της Δανίας Φρειδερίκο.

Παράλληλα, ήδη έχει καταφτάσει ο μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου, ενώ  θετικά έχει απαντήσει και ο Βασιλιάς της Ολλανδίας, Γουλιέλμος- Αλέξανδρος. Από τη Σουηδία θα προσέλθει ο Βασιλιάς της Σουηδίας Γουσταύος. Ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαακόν Μάγκνους, όπως όλα δείχνουν θα παραστεί, όπως και ο Αλβέρτος του Μονακό.

Πριγκίπισσα Άννα

Όσον αφορά στο ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια;  Από τη στιγμή που ο Βασιλιάς Κάρολος βρίσκεται στη Σκωτία και έτσι και αλλιώς το πρωτόκολλο τον εμποδίζει να έρθει, η αδελφή του Άννα συνοδεία του συζύγου της θα παραστεί στην κηδεία.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ