Τα σχέδια για την εκπαίδευση της μικρότερης κόρης τους, Ινφάντα Σοφία, ανακοίνωσαν ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια. Η μικρότερη αδερφή της πριγκίπισσας Λεονόρ που θα γιορτάσει τα 16α γενέθλιά της τον Απρίλιο θα εγγραφεί στο εκπαιδευτικό διεθνές πρόγραμμα Baccalaureate στο UWC Atlantic College στην Ουαλία τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Βασιλιάς Φελίπε και Λετίθια: Τα σχέδια για την μικρότερη κόρη τους Σοφία

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ινφάντα Σοφία πέρασε τις απαραίτητες εισαγωγικές εξετάσεις και οι γονείς της, βασιλιάς Φελίπε και βασίλισσα Λετίθια, θα καταβάλλουν το ποσό των 76.000 λιρών για τη διετή φοίτησή στο κολέγιο όπου σπουδάζει και η αδερφή της. Έτσι και η Ινφάντα Σοφία θα μετακομίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα διαμένει στις πανεπιστημιακές κατοικίες.

Το πανεπιστήμιο UWC στεγάζεται σε κάστρο του 12ουη αιώνα σε ακτή της Ουαλίας και διαθέτει μία βιβλιοθήκη, εξωτερική και εσωτερική πισίνα, αίθουσες σε ιστορικά κτίρια. Περιβάλλεται επίσης από δασική έκταση. Ιδρύθηκε το 1962 από τον Γερμανό εκπαιδευτικό Kurt Hahn που ίδρυσε επίσης το Gordonstoun σχολείο στη Scotland, εκεί όπου φοίτησε ο βασιλιάς Κάρολος.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ