Η Τζένη Μπαλατσινού μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για όλα και κυρίως για την οικογένειά της και για το πώς τα παιδιά της τη βοήθησαν να ανταπεξέλθει στις πιο δύσκολες καταστάσεις της ζωής της.

Με αφορμή την ημερίδα «Είμαι εδώ για σένα», η οποία στηρίζει γυναίκες που επλήγησαν από την κακοκαιρία Ντάνιελ στη Θεσσαλία, η Τζένη Μπαλατσινού μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για τη δική της ζωή που, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί κάποιοι να πιστεύουν, δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα…

«Εργάζομαι από τα 18 μου, έχω αλλάξει πολλές καριέρες, έχω επανεφεύρει τον εαυτό μου πολλές φορές, πειραματίστηκα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Το πιο δύσκολο για μένα ήταν να πουλήσω. Όταν είχα την εταιρεία με τα καλλυντικά και έπρεπε να πουλήσω ένα προϊόν, ένιωθα ντροπή, κρυβόμουν», είπε αναφορικά με το ξεκίνημά της και την καριέρα της και αναφέρθηκε στο ρόλο που έπαιξαν στη ζωή της τα παιδιά της.

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην επαγγελματική αλλά και στην προσωπική της ζωή μίλησε η Τζένη Μπαλατσινού.

«Τα παιδιά μου μού έδωσαν δύναμη, χωρίς να το γνωρίζουν. Το ότι χρειάζεται να τα καταφέρω για τα παιδιά είναι απίστευτα ισχυρό όπλο. Όταν δεν είσαι μόνος σου και έχεις την ευθύνη τριών παιδιών και τα πράγματα αλλάζουν βίαια στη ζωή σου, αναπτύσσονται οι μηχανισμοί επιβίωσης της ζούγκλας», είπε και συνέχισε:

«Όταν έχεις παιδιά αναγκάζεσαι να πάρεις ρίσκο, να μάθεις γρήγορα, αυτό είναι πολύ δύσκολο και εμπεριέχει φόβο για το άγνωστο. Είμαι ευγνώμων γιατί μέσα από τις δυσκολίες έμαθα πάρα πολλά πράγματα για μένα, ανακάλυψα δυνατότητες που δεν πίστευα ότι υπάρχουν».

Η Τζένη Μπαλατσινού είπε ότι θεωρεί ευλογία το ότι έγινε μητέρα ξανά και φροντίζει να απολαμβάνει κάθε της στιγμή με τον μικρό Παναγιώτη. (Photo: instagram/jennybalatsinou)

Η Τζένη Μπαλατσινού είχε την τύχη να γευτεί τη μητρότητα ξανά, πριν από μερικά χρόνια, από το δεύτερο γάμο της με τον Βασίλη Κικίλια. Πώς βίωσε αυτήν την εμπειρία; «Το ότι έγινα ξανά μητέρα σε μεγάλη ηλικία και μετά από τρία παιδιά, ήταν κάτι που δεν το φανταζόμουν ποτέ, ούτε ήταν προγραμματισμένο», εξομολογήθηκε.

«Με το τέταρτο παιδί, τον Παναγιώτη, στην αρχή ήμουν αγχωμένη αν θα είμαι δοσμένη με όλες μου τις αισθήσεις σε αυτή τη νέα κατάσταση. Δεν περίμενα ότι τα συναισθήματα της μητρότητας μπορούν να γεννηθούν ξανά και μάλιστα πιο συνειδητά λόγω της ωριμότητας. Είμαι ευλογημένη που έγινα ξανά μητέρα, είναι ό,τι ωραιότερο μπορεί να συμβεί ακόμη και σε αυτή την ηλικία. Με τον μικρό τα ξαναζώ όλα από την αρχή διαφορετικά, γιατί είμαι κι εγώ διαφορετική», είπε.

Η ουσία της κουβέντας αναφορικά με τα παιδιά της, αποτυπώνεται σε μερικές φράσεις που είπε στη συνέχεια: «Το πιο σπουδαίο, σημαντικό και ουσιαστικό αποτύπωμα που μπορώ να αφήσω στον κόσμο είναι τα παιδιά μου, να τους αφήσω όσο το δυνατόν περισσότερη αγάπη. Νιώθω αγάπη, κατανόηση, εξέλιξη του εαυτού μου μέσα από τα παιδιά μου, από τα καλά και τα δύσκολα, δεν υπάρχει καλύτερο πανεπιστήμιο ζωής από αυτό».

Βασίλης Κικίλιας και Τζένη Μπαλατσινού προσπαθούν να ισορροπούν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις με την οικογενειακή τους ζωή. (Photo: instagram/jennybalatsinou)

Φυσικά, η κουβέντα δεν θα μπορούσε να μη στραφεί και στις υποχρεώσεις που έχει πλέον ως σύζυγος υπουργού, καθώς ο Βασίλης Κικίλιας είναι επικεφαλής του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Σε σχέση με το πώς έχει διαμορφωθεί η ζωή τους τα τελευταία χρόνια, η Τζένη Μπαλατσινού είπε: «Η ζωή ενός πολιτικού έχει αρκετές υποχρεώσεις, είναι ο άντρας μου, είμαι η σύζυγος του, έχουμε τις δουλειές μας, ένα σπίτι που αγαπάμε και ανθρώπους που αγαπάμε».

Ξεκαθάρισε, δε, αναφορικά με το πώς χειρίζεται εκείνη το ρόλο της: «Επιδιώκω να απολαμβάνω και τις κοινωνικές υποχρεώσεις και να μαθαίνω πάντα κάτι καινούργιο, γιατί αλλιώς δεν περνάει. Πράγματι δεν είναι ξέγνοιαστα τα καλοκαίρια μου, αλλά το τελευταίο που θέλει να ακούσει κάποιος είναι αν κάνω διακοπές ή όχι και σίγουρα δεν έχει καμία σημασία. Από τη στιγμή που δέχεσαι να βάλεις αυτό το “κουστούμι” έχει τα καλά και τα κακά του. Δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε, αλλά να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Όπως είπε η Τζένη Μπαλατσινού, η παρουσία της στη δημόσια σφαίρα έχει διάρκεια 35 χρόνων, μέσα στα οποία συνειδητοποίησε ότι δεν μπορεί να αρέσει σε όλους. «Υπήρξε στενοχώρια, ένιωσα ότι έχουν παρεξηγηθεί τα λόγια μου. Υπήρξε μυθοπλασία για τη ζωή μου, αλλά όλα αυτά τα χρονιά δεν απαντάω. Είναι ελάχιστες οι φορές που έχω απαντήσει σε μυθοπλασίες κυρίως σε ό,τι αφορά τα παιδιά μου, την οικογένεια μου, για μένα δεν έχω σηκώσει ποτέ το γάντι».

Τζένη Μπαλατσινού
Η Τζένη Μπαλατσινού δίνει μεγάλη σημασία στη φροντίδα της ψυχικής της υγείας, ενώ θεωρεί τη γυμναστική προσωπική της ανάγκη. (Photo: instagram/jennybalatsinou)

Μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία, όμως, φροντίζει πάντα τον εαυτό της, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά: «Αν εσωτερικά και ψυχικά δεν είμαι καλά και δεν έχω υπάρξει φροντιστική με τον εσωτερικό μου κόσμο, δεν μπορώ να περάσω καλά. Σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, ευχαριστώ τον Θεό που με ευλόγησε με έναν τρόπο που σε άλλους αρέσω και σε άλλους δεν αρέσω, είναι υποκειμενικό», είπε.

Ξεκαθάρισε, δε, πως η γυμναστική είναι μια προσωπική της ανάγκη την οποία δεν διαπραγματεύεται, ενώ σχολίασε για τα κορίτσια που επεμβαίνουν από νεαρή ηλικία στην εμφάνισή τους: «Δυστυχώς τα κορίτσια από πολύ μικρή ηλικία κάνουν πράγματα στον εαυτό τους που ίσως σε 10-20 χρόνια τα μετανιώσουν. Πιστεύω στη φυσική ομορφιά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα προσέξεις τον εαυτό σου αισθητικά εάν το επιθυμείς, αλλά παν μέτρον άριστον».

Και κατέληξε: «Το άγχος να αλλάξεις τα χαρακτηριστικά σου από μικρή ηλικία γιατί χρειάζεται να συμβαδίσεις με κάποια συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς, δε με βρίσκει σύμφωνη. Δεν μπορεί να με εμπνεύσει ούτε η Κιμ Καρντάσιαν, ούτε κάποιος πολύ χαρισματικός στο TikTok και ίσως να ακούγομαι δεινόσαυρος. Προτιμώ να εμπνέομαι από ανθρώπους που έχουν αξιακό κώδικα που συνάδει με τον δικό μου. Δεν κρίνω ότι κάτι άλλο είναι λάθος ή κακό, απλά έτσι είμαι εγώ».

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ