Εν αναμονή επίσημης ενημέρωσης από τις ελληνικές Αρχές για Κύπριους στα Τέμπη

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκονται Λευκωσία και Αθήνα αναφορικά με την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που σημειώθηκε στις έντεκα και τριάντα το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2023 και προκάλεσε τον θάνατο σε δεκάδες ανθρώπους.

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος ανάφερε ότι τόσο η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα όσο και το Προξενείο, διατηρούν στενή επαφή με την Ελληνική Αστυνομία για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν Κύπριοι ανάμεσα στα θύματα ή τους τραυματίες του δυστυχήματος. Ο κύριος Κόμπος ανέφερε ότι έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Έλληνα ομόλογο του, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στην ομάδα διαχείρισης της τραγωδίας και αναμένει επίσημη ενημέρωση για το θέμα.

“Όταν ξεκαθαρίσει επίσημα από τις ελληνικές αρχές το ζήτημα, θα γίνει και η ανάλογη ενημέρωση”

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε επίσης ότι από την πρώτη στιγμή λειτουργεί στον τέταρτο όροφο του Υπουργείο Εξωτερικών το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας, 

“Είναι σοβαρά θέματα τούτα, δεν είναι για να πούμε παραπάνω πράγματα.” Ο πρέσβης της Κύπρου επισημοποίησε το γεγονός ότι είναι ένα αγόρι και ένα κορίτσι.


Εξάλλου, στο Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο Κύπριος Πρέσβης στην Ελλάδα, Κυριάκος Κενεβέζος προκειμένου να συντονίσει τις απαραίτητες ενέργειες λόγω του δυστυχήματος με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ