Δύσκολες ώρες στην Πάρνηθα, καθώς η μεγάλη φωτιά, που ξεκίνησε χθες από τη Φυλή, καίει σπίτια στην Αγία Παρασκευή Μενιδίου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλλουν τιτάνιο αγώνα για να την περιορίσουν. Η φωτιά έχει φτάσει στην περίμετρο του στρατοπέδου Καποτά, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση ελέγχεται και δεν τίθεται, τουλάχιστον προς το παρόν, θέμα να υπάρξει εκκένωση.

Τη μάχη για να ανακοπεί η πορεία του πύρινου εφιάλτη προς τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας επιβεβαιώνει ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Νίκος Ξαγοράρης, ο οποίος ωστόσο είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ ότι καίγεται παρθένο δάσος. «Οι εναέριες ρίψεις είναι συνεχείς παρά τους στροβιλισμούς από τον βορειοανατολικό ισχυρότατο άνεμο, αλλά η φωτιά ανεβαίνει προς τα πάνω κι έχει μπει στον Εθνικό Δρυμό» είπε ο αντιδήμαρχος τονίζοντας ότι πρόκειται για δάσος που δεν είχε καεί στο παρελθόν.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή συγκλονισμένη από τις εξελίξεις με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στην χώρα κοινοποίησε ένα συγκινητικό μήνυμα.

«Πονάει η ψυχή μας… Η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη κι εμείς βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές για ακόμα μια φορά. Το μόνο που αλλάζει είναι ο αριθμός των νεκρών, τα ονόματα των περιοχών που παραδόθηκαν στις φλόγες και ο συνολικός αριθμός των καμμένων στρεμμάτων γης. Δυστυχώς ο απολογισμός είναι πάντα τραγικός. Πότε θα καταλάβουν οι ιθύνοντες ότι πρέπει να αλλάξουν στρατηγική; Δαπανούμε τεράστια ποσά του εθνικού προϋπολογισμού για τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα αντί να εξοπλίσουμε και την πυροσβεστική μας με περισσότερα και πιο σύγχρονα μέσα. Ζητάμε διεθνή βοήθεια όταν έχει ήδη επέλθει η καταστροφή… Το χειρότερο όλων είναι ότι κάθε χρόνο η κατάσταση επιδεινώνεται. Πότε θα γίνει μία ουσιαστική συζήτηση και θα βρεθούν αποτελεσματικές λύσεις; Όταν δεν θα έχει μείνει ούτε ένα δέντρο όρθιο στην Ελλάδα; Χάνονται ψυχές, καίγονται περιουσίες, καταστρέφεται ολοσχερώς η φύση. Φτάνει πια… Στο τέλος θα αναπνέουμε μόνο διοξείδιο του άνθρακα σ’ αυτή τη χώρα!».

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ