Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας ανακοίνωσε σημαντικά νέα για την υγεία της σε μια σύντομη δήλωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο του Παλατιού. Η μονάρχης, η οποία νωρίτερα δημοσίευσε ένα εγκάρδιο μήνυμα μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, μοιράστηκε τα προσωπικά νέα της το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η βασίλισσα θα χειρουργηθεί μέσα στον Φεβρουάριο για να αντιμετωπίσει ένα μακροχρόνιο πρόβλημα στην πλάτη. Με τον απλό τίτλο «Η Βασίλισσα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση», η ανακοίνωση ανέφερε: «Για αρκετό καιρό, η Αυτή Μεγαλειότητα επηρεάζεται από προβλήματα με την πλάτη της και η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Μετά από συνεννόηση με τους ειδικούς, η Βασίλισσα αποφάσισε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση».

«Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στο Rigshospitalet της Κοπεγχάγης, όπου θα νοσηλευτεί και η Βασίλισσα στη συνέχεια. Κατά συνέπεια, αναμένεται μεγαλύτερη διάρκεια φυσικής αποκατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι το επίσημο πρόγραμμα της Αυτής Μεγαλειότητας στο εγγύς μέλλον θα αναβληθεί, θα ακυρωθεί ή θα διεκπεραιωθεί από άλλα μέλη της Βασιλικής Οικογένειας».

Η βασίλισσα Μαργαρίτα, η οποία αποτελεί πλέον τη μακροβιότερη μονάρχη στον κόσμο μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ηγείται μιας αποδυναμωμένης βασιλικής οικογένειας μετά την απόφασή της να αφαιρέσει τίτλους HRH από τέσσερα από τα εγγόνια της.

Ο 20χρονος Φέλιξ και 23χρονος Νικολάι -οι γιοι του πρίγκιπα Ιωακείμ με την πρώτη σύζυγο Αλεξάνδρα- και ο 13χρονος Χένρικ με την 11χρονη Αθηνά- τα παιδιά του με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Μαρία- έπαψαν να φέρουν τους royal τίτλους τους.

βασίλισσα μαργαρίτα

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ