Καταπάτηση των δικαιωμάτων της και παραβιάσεις ευρωπαϊκών κανονισμών από την Cyprus Airways κατήγγειλε με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, η Πρέσβειρα Οδικής Ασφάλειας Ραφαέλλα Μιλτιάδους.  Η κυρία Μιλτιάδους είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω παραπληγίας στα κάτω άκρα, μετά από τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη το 2019.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κυρίας Μιλτιάδους, μέλη της εταιρείας την ενημέρωσαν την υστάτη ότι δεν θα μπορούσε να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της Cyprus Airways, καθώς δεν είχε συνοδό.


Σε γραπτή ανακοίνωση, η Cyprus Airways δηλώνει ειλικρινείς απολογίες και κάνει λόγο για “ατυχές περιστατικό που αφορά επιβάτη με μειωμένη κινητικότητα.”

Την ίδια ώρα εξηγεί ότι “ως αεροπορική εταιρεία, πρέπει να τηρούμε τους τοπικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους κανονισμούς (IATA) και να τους ενισχύουμε” και τονίζει ότι “είναι απογοητευτικό όταν ορισμένοι από αυτούς τους κανονισμούς δεν γίνονται δεκτοί από τους επιβάτες μας, ενώ πάντα καταβάλλουμε επιπλέον προσπάθεια για να βρούμε λύσεις.”

‘Η Cyprus Airways, ως ο Σημαιοφόρος Αερομεταφορέας του νησιού μας, δεσμεύεται να μεταφέρει όλους τους επιβάτες στον προορισμό τους, ωστόσο, ως αεροπορική εταιρεία, πρέπει να τηρούμε τους τοπικούς, ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους κανονισμούς (IATA) και να τους ενισχύουμε.

Είναι απογοητευτικό όταν ορισμένοι από αυτούς τους κανονισμούς δεν γίνονται δεκτοί από τους επιβάτες μας, ενώ πάντα καταβάλλουμε επιπλέον προσπάθεια για να βρούμε λύσεις. Στην περίπτωση αυτή, ο συγκεκριμένος επιβάτης έχει μεταφερθεί με επιτυχία από και προς τον προγραμματισμένο προορισμό του.

Ελπίζουμε όλοι οι επιβάτες μας να καταλάβουν ότι η συλλογική τους ασφάλεια έρχεται πρώτη.

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη αυτή την υπόθεση και την πρόσφατη δέσμευση προς την Παρ ολυμπιακή Επιτροπή της Κύπρου, ως χορηγοί της, η Cyprus Airways θα επανεξετάσει και θα πραγματοποιήσει πρόσθετες εκτιμήσεις κινδύνου για να διασφαλίσει ότι όλοι οι επιβάτες είναι ασφαλείς και υποστηρίζονται και εξυπηρετούνται με τη μέγιστη προσοχή.”

Πηγή: alphanews

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ