Απέραντη θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του θανάτου του μεγάλου μουσικού Αγάθωνα Ιακωβίδη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του από ανακοπή καρδιάς.

Παιδί προσφύγων από την Μικρά Ασία και με καταγωγή από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, είχε συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους καλλιτέχνες ενώ το 2013 συμμετείχε με τους Κόζα Μόστρα στη Eurovision με το τραγούδι Alcohol Is Free εντυπωσιάζοντας με την σκηνική του παρουσία.

Κάπου στο 1971 άρχισε να ασχολείται με τη μουσική παίζοντας σχεδόν όλα τα έγχορδα όργανα των ρεμπέτικων τραγουδιών όπως: κιθάρα, μπαγλαμά, ούτι, μπουζούκι, τζουρά, μάντολα, μαντολίνο.

Δύο χρόνια αργότερα κάνει την πρώτη του εμφάνιση μπροστά σε κοινό, σε μία μπουάτ στη Θεσσαλονίκη. Από τότε αφοσιώθηκε αποκλειστικά στο ρεμπέτικο τραγούδι και αναδείχθηκε σε έναν από τους καλύτερους στο είδος του.

Το 1977 προχώρησε στη δημιουργία του “Ρεμπέτικου Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης” και ξεκίνησε να παίζει σε μαγαζιά σε συναυλίες ενώ ηχογράφησε και δύο δίσκους. Στην Αθήνα ήρθε το 1975 όπου και συνεργάστηκε με σπουδαίους καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Κώστας Παπαδόπουλος, Γιώργος Κόρος, Βασίλης Σούκας, Λάζαρος Κουταλίδης, Νίκος Φιλιππίδης, Νίκος Χατζόπουλος κ.α.

Πολλοί είναι οι φίλοι και συνάδελφοι που του είπαν το τελευταίο αντίο μέσα από τα social media.
Ανάμεσά τους ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία, ο Χρήστος Δάντης.

 

View this post on Instagram

 

Πήρες τελικά «τ’ αερόπλανο». Καλό σου ταξίδι καλε,γλυκέ άνθρωπε..

A post shared by ???????? ?????? (@christosdantis) on

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ