Μια νέα πραγματικότητα υπάρχει πλέον στην μουσική βιομηχανία και θέλει τους pop stars να πιέζονται από τις δισκογραφικές τους εταιρείες να γίνουν viral με τα νέα τους τραγούδια στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok, για να κυκλοφορήσουν και μετά επισήμως.

Πριν από λίγες μέρες, η τραγουδίστρια Halsey έγινε viral, επειδή δήλωσε ότι η δισκογραφική της δεν την αφήνει να κυκλοφορήσει το τραγούδι της, αν δεν γίνει viral στο TikTok. Όπως δήλωσε, «τα πάντα είναι μάρκετινγκ» και πολλοί είναι οι καλλιτέχνες που την υποστήριξαν τις επόμενες μέρες και δήλωσαν πως όσα λέει είναι πράγματι 100% αλήθεια.

Μετά το αρχικό της βίντεο, η τραγουδίστρια έδωσε νέες πληροφορίες για το τι γίνεται με τη δισκογραφική και το τραγούδι της. Το τραγούδι τελικά θα κυκλοφορήσει αύριο, 9 Ιουνίου χάρη στον ντόρο που έγινε γύρω από το όνομά της και το τραγούδι.

@halsey

🔮 literally all I care is that you get to hear it now, thank u bye luv u

♬ So Good – Halsey

Πώς γίνεται κάποιος viral στο TikTok;

Ο τρόπος είναι να κυκλοφορήσει ο καλλιτέχνης τα 15 δευτερόλεπτα από το πιο καλό σημείο του τραγουδιού, του μέρους του τραγουδιού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλούς χρήστες σαν ήχος και να μεταδοθεί σε χρόνο-ρεκόρ. Αν γίνει viral, τότε ο στόχος επιτεύχθη. Αν όμως δεν γίνει, πρέπει να συνεχίσει να προσπαθεί και να φτιάχνει διαφορετικά βίντεο μέχρι να πιάσει το virality ή να βρει άλλο πιασάρικο μέρος του τραγουδιού.

Η ελληνική περίπτωση και η Αναστασία

Στην Ελλάδα και Κύπρο, το φαινόμενο virality στο TikTok το είδαμε με την περίπτωση της νέας τραγουδίστριας Αναστασίας Δημητρά. Η 19χρονη τραγουδίστρια είχε δημοσιεύσει μόλις 19 δευτερόλεπτα στο TikTok και και όπως αποδείχθηκε, ήταν αρκετά για να γίνει viral και νούμερο ένα στα trends. Στην δική της περίπτωση, το TikTok λειτούργησε θετικά και προς όφελος της τραγουδίστριας αφού κατάφερε να την μάθει μεγάλο ποσοστό του κοινού. Στην συνέντευξη που παραχώρησε στο HELLO! Cyprus, η Αναστασία είχε δηλώσει ”Κάθε φορά που βλέπω ένα στόρυ ή μια αναδημοσίευση στα social media αισθάνομαι κάτι μαγικό, και τους ευχαριστώ πραγματικά έναν έναν ξεχωριστά που «κάτι» βρήκαν στο τραγούδι μου.” Τώρα, η τραγουδίστρια επανέρχεται με νέο τραγούδι με τίτλο ”Λίγο-Λίγο” και βίντεο κλιπ του τραγουδιού κατάφερε να συγκεντρώσει μέσα σε μόλις 3 μέρες σχεδόν 1 εκατομμύριο προβολές.

@imanastasia_official

Η συνέχεια είναι σκέτη ΑΜΑΡΤΙΑ❌ #fy @madhouserecordsgr

♬ πρωτότυπος ήχος – Anastasia Dimitra

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ