Ο Θανάσης Ευθυμιάδης, πρόσφατα έπεσε θύμα χάκερ στο Instagram και ο λογαριασμός όπου μοιράζονταν με τους διαδικτυακούς του φίλους στιγμές από την καθημερινότητά του διεγράφη.

Ωστόσο, ο γνωστός ηθοποιός έφτιαξε καινούργιο και μέσα από αυτόν έστειλε την απάντησή του στον Τούρκο χάκερ που του ζήτησε χρήματα προκειμένου να “επιστρέψει” τον λογαριασμό εκφράζοντας την άρνησή του να εμπλακεί σε οποιαδήποτε οικονομική δοσοληψία. Στην δεύτερη κατά σειρά ανάρτηση και απευθυνόμενος στον χάκερ ο ηθοποιός γράφει:

“Lock down-Soul up
Δεν μας έφτανε η καραντίνα, δεν μας έφτανε που τα θέατρα είναι κλειστά από τον Μάρτιο, ήθελε και ο Τούρκος κλέφτης να του πληρώσω χαράτσι ?
Η απάντησή μου στον Τούρκο hacker όταν σε γραπτή επικοινωνία μας, μου ζήτησε λύτρα, για να μου επιστρέψει το προφίλ μου ( μετάφραση από τα αγγλικά) :
“Αδελφέ μου Τούρκε. Το να σου δώσω έστω και ένα ευρώ, για να μου επιστρέψεις αυτό που μου έκλεψες, Θα ήταν μεγάλη προσβολή προς τους προγόνους μου και τις αξίες που μου κληροδότησαν.
Προσεύχομαι λοιπόν για σένα, να βρεις μία δικιά σου ευτυχισμένη ζωή και έτσι να πάψεις να κλέβεις τις ζωές των άλλων.
Σε συγχωρώ
Καλύπτουν τα νώτα μου οι πρόγονοι μου!
Ευγνώμων”

 

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο ηθοποιός δημοσίευσε βίντεο που μιλάει για το νέο του προφίλ.

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης μιλώντας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού εξήγησε με λεπτομέρειες τι είχε συμβεί με τον λογαριασμό του.
Όπως ανέφερε: “μου είπαν στο τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι οι Τούρκοι είναι πολλοί χάκερς και δεν υπάρχει προετοιμασία εδώ στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι εκεί είναι πάρα πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν αλλά θα πρέπει να μας πούνε με απλούς τρόπους πως μπορούμε να διασφαλιστούμε όσοι είμαστε στο Ίντερνετ γιατί είναι ξέφρεγκο αμπέλι. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τέτοιες καταστάσεις αλλά δεν με ενόχλησε καθόλου, το είδα ως ένα μάθημα αυτό που έγινε. Από ότι μου είπαν στην Δίωξη πρώτα σου ζητάνε χρήματα για να σου δώσουν τον λογαριασμό κι αν δεν τους δώσεις μπαίνεις στην διαδικασία να αρχίσεις ένα παζάρι μαζί τους ή μετά πουλάνε τους followers και τα likes σου σε κάποιους ανθρώπους που αγοράζουν ψεύτικα like, έτσι κινούνται. Μου ήρθε ένα μήνυμα από το Instagram ότι πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους γιατί αλλιώς θα μου κατεβάσουν το προφίλ για λόγους ασφάλειας. Την πάτησα γιατί εγώ να φανταστείτε μέχρι πριν από λίγο καιρό ήμουν με κινητό με πλήκτρα. Μου ζήτησαν κάτι κωδικούς κι έτσι την πάτησα, όπως πολλοί. Δεν με πείραξε. Το είδα ως αφορμή για να ξεκινήσει κάτι καινούριο. Δημιούργησα νέο λογαριασμό για να περάσω όσα θέλω να πω”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ