Τελέσθηκε στο Ουίνδσορ η κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου πρίγκιπα Φιλίππου, που πέθανε στις 9 Απριλίου, δύο μήνες πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.

Πρίγκιπας Φίλιππος: Το μετά θάνατον “ραντεβού” του με την βασίλισσα Ελισάβετ

 

 

Όπως ορίζουν οι περιορισμοί λόγω πανδημίας, στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου εντός του Κάστρου του Ουίνδσορ η τελετή έγινε μόνο 30 προσκεκλημένοι.

Ήταν τα παιδιά και τα εγγόνια του εκλιπόντος και της βασίλισσας Ελισάβετ, ξαδέρφια του ζεύγους και τη στενότερη φίλη του δούκα.

Κατόπιν δικής του επιθυμίας η κηδεία δεν έγινε με τις πλήρεις τιμές που συνήθως επιφυλάσσονται σε μονάρχη, αλλά είχε πλούσιο τελετουργικό με πολλές αναφορές στο στρατιωτικό παρελθόν του πρίγκιπα Φίλιππου.

Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο της πανδημίας, οι παριστάμενοι φορούσαν μάσκα, ενώ η βασίλισσα καθόταν μόνη στην εκκλησία.

Η κηδεία θέτει τέλος στο οκταήμερο εθνικό πένθος, αν και η βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με την υπόλοιπη βασιλική οικογένεια θα συνεχίσουν επισήμως να πενθούν για ακόμα μία εβδομάδα.

Δείτε φωτογραφίες μέσα από το HELLO!

Members of the Royal Family follow the hearse, a specially modified Land Rover, during the funeral of Britain’s Prince Philip, husband of Queen Elizabeth, who died at the age of 99, on the grounds of Windsor Castle in Windsor, Britain, April 17, 2021. REUTERS/Hannah McKay/Pool

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ