Με αφορμή τη σημερινή επέτείο της 28ης Οκτωβρίου, ο Τάσος Τρύφωνος έκανε μια ανάρτηση εις μνήμη του παππού του, που πολέμησε στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο, ύστερα από το κάλεσμα για αποστολή Κυπρίων στα βουνά της Αλβανίας.

Πολεμώντας με τον Ελληνικό στρατό ενάντια στους Ιταλούς εισβολείς, ο παππούς του Τάσου Τρύφωνος πιάστηκε αιχμάλωτος και το 1967 βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο παρουσιαστής του «The Chase» έγραψε χαρακτηριστικά: «Άι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του πατρίου εδάφους»… ο παππούς μου από την πλευρά της μάνας μου. Κωνσταντής Ευριπίδου του Ευριπίδη και της Καλλιόπης από την Άρμου της Πάφου. Απάντησε αμέσως στο κάλεσμα για αποστολή Κυπρίων στα βουνά της Αλβανίας. Από το μικρό χωριό του βρέθηκε στη Πίνδο να πολεμά με τον ελληνικό στρατό ενάντια στους Ιταλούς εισβολείς. Όταν το μέτωπο κατέρρευσε με την εισβολή των Γερμανών τον Απρίλιο του 1941 πιάστηκε αιχμάλωτος. Η μάνα του δεν μπορούσε να πει τη λέξη και μοιρολογούσε στο χωριό ότι «ο γιος μου πιάστηκε αμάλωτος». Επέστρεψε στην Κύπρο στα μέσα του 1945. Τον επόμενο χρόνο παντρεύτηκε τη γιαγιά μου και μετά από λίγο καιρό γεννήθηκε η μητέρα μου. Βρήκε τραγικό θάνατο το 1967 όταν πνίγηκε σε ένα γεωργικό πηγάδι αφήνοντας έξι μικρά παιδιά ορφανά. Εις μνήμη…».

Δείτε την ανάρτησή του:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ