Η περίοδος της νηστείας μας προτρέπει να ανακαλύψουμε vegan συνταγές και οι παναρισμένες μπουκιές είναι πάντα μια εύκολη και νόστιμη επιλογή για σνακ στο σπίτι ή στη δουλειά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε την απολαυστική συνταγή από τον Γιώργο Τσούλη ακολούθως:
ΥΛΙΚΑ
Για τα nuggets:
170 γρ. ρεβίθια, βρασμένα
360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
230-235 ml ζωμό λαχανικών
2 κ.γ. σόγια σως
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. σκόρδο, σκόνη
Για το πανάρισμα:
150 ml γάλα αμυγδάλου
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
200 γρ. τριμμένη φρυγανιά
Για το τηγάνισμα:
Ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα:
Vegan μαγιονέζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Αδειάζουμε στο πολυμίξερ τα ρεβίθια, το κύμινο, το σκόρδο, τη πάπρικα, το πελτέ, τη σόγια και πολτοποιούμε πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το ζωμό και πολτοποιούμε ξανά. Άμα δούμε ότι δεν το ανακατεύει καλά, αφαιρούμε και ζυμώνουμε λίγο με τα χέρια μας.
- Κόβουμε σε 30 γρ. και δημιουργούμε τα nuggets, τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και τα βράζουμε για 20 λεπτά.
- Τα αφαιρούμε μόλις είναι έτοιμα και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Παράλληλα σε 1 μπολ αδειάζουμε το γάλα μαζί με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας χυλός.
- Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τη φρυγανιά, πανάρουμε πρώτα περνώντας τα από τον χυλό, μετά από τη φρυγανιά και τηγανίζουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Τοποθετούμε τα nuggets σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με vegan μαγιονέζα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ:
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ