Ο υπέροχος ρόλος της Λένας στη σειρά «Αγγελική», η γεμάτη αγάπη σχέση με τα παιδιά της, το «χρυσό» διαζύγιό της, οι φίλοι που «έφυγαν» και όσα κρατά από τη διαδρομή της ζωής. Γλυκιά και ευγενής, η Μαρία Φιλίππου εξομολογείται στιγμές της στον Γιάννη Βίτσα και το «7 ΜΕΡΕΣ TV».

 

Ξεκινώ με την «Αγγελική», που κρατάς έναν εκ των βασικών ρόλων. Τι αγαπάς στην ηρωίδα που υποδύεσαι;

Κατ’ αρχάς νιώθω ευλογημένη που συμμετέχω στην «Αγγελική». Αγάπησα πολύ το σενάριο. Τόσο με τους νεότερους όσο και με τους παλαιότερους συναδέλφους έχουμε αποκτήσει κοινούς κώδικες. Η σκηνοθετική ομάδα και το συνεργείο είναι μια αγκαλιά για τους ηθοποιούς. Προσπαθούν να βγάλουν ό,τι καλύτερο υπάρχει μέσα μας, με ηρεμία και χαρά. Ο Στέφανος Μπλάτσος, ο Στέργιος Κωνσταντινίδης και η Ζωή Φίλιππα έχουν κάτω από την μπαγκέτα τους αυτό το κομμάτι και εμάς απόλυτα σίγουρους και ασφαλείς για το αποτέλεσμα. Υποδύομαι με μεγάλο κέφι τη Λένα. Πρόκειται ουσιαστικά για μια γλυκιά μάνα, με δύο γιους. Είναι ένας ρόλος που θα σας εκπλήξει με τις ανατροπές που θα έχει στο μέλλον.

Η Λένα στέκεται με πολλή αγάπη δίπλα στα παιδιά της. Να θεωρήσω ότι λειτουργείς αντίστοιχα, όπως η ηρωίδα σου, με τους γιους σου, Βαγγέλη και Φίλιππο;

Μάνα για μένα σημαίνει αγάπη και αγκαλιά. Είμαι πάντοτε παρούσα στα παιδιά μου.

Η Λένα κατηγορεί την Αγγελική για το χωρισμό του Μιχάλη και της Κατερίνας. Θα εξομαλυνθούν οι σχέσεις τους;

Η Λένα γίνεται ύαινα. Νιώθει ότι το παιδί της και η οικογενειακή της ευτυχία απειλούνται. Θεωρεί ότι η Αγγελική κατέστρεψε τη ζωή του Μιχάλη. Την καθιστά υπεύθυνη για τη δυστυχία του, γι’ αυτό της επιτίθεται. Όταν στην πορεία καταλάβει ότι ο γιος της είναι ερωτευμένος όσο και ευτυχισμένος, θα της ανοίξει την αγκαλιά της.

Θα μάθει για την εγκυμοσύνη της Κατερίνας;

Πολύ αργότερα. Θεωρεί ως μάνα ότι η Κατερίνα τού ταιριάζει. Τη θέλει για νύφη της. Όμως, είναι σώφρων. Πίσω και πάνω απ’ όλα την ενδιαφέρει η ευτυχία του παιδιού της.

Έρχομαι στη διαδρομή σου. Τριάντα τρία χρόνια ενεργά στο θέατρο και την τηλεόραση. Τι προσέφερε η υποκριτική στη ζωή σου;

Με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος ως προς τα παιδιά μου, τις σχέσεις μου, τους φίλους μου. Γνώρισα βαθύτερα τον εαυτό μου. Η αυτογνωσία μόνο κέρδος φέρνει.

Με τον πρώην σύζυγό σου με τον οποίο διατηρείτε εξαιρετική σχέση έχετε χωρίσει τα τελευταία 17 χρόνια. Ένιωσες μετά το χωρισμό ένα μεγαλύτερο μέρος ευθύνης απέναντι στα παιδιά;

Όχι, δεν αισθάνθηκα κανένα βάρος. Ο πρώην σύζυγός μου ήταν παντού παρών σε ό,τι είχαμε ανάγκη ως οικογένεια. Επιπροσθέτως, έγινα με απόλυτη συνείδηση μητέρα. Ονειρευόμουν να φέρω στον κόσμο τα παιδιά μου. Δεν θέλησα να τα παρατήσω σε μια κυρία. Οφείλω φυσικά ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στην πεθερά μου όσο και στη μακαρίτισσα μητέρα μου και την αδελφή μου. Ήταν δίπλα μου όταν τις είχα ανάγκη. Μέσα από το μεγάλωμα των παιδιών μου αισθάνθηκα πληρότητα, έγινα πλουσιότερος σε συναισθήματα άνθρωπος. Είδα τι αξίζει αληθινά σ’ αυτήν τη ζωή. Συχνά λέω σε φίλους μου «κάντε παιδιά. Θα γίνετε καλύτεροι άνθρωποι και με ένα μαγικό τρόπο όλα για όσα φοβάστε θα πάνε καλά». Ξέρεις, σημασία σ’ αυτήν τη διαδρομή έχει να ζήσουμε το ταξίδι. Τέλος, πρέπει επίσης να σου πω ότι πλέον έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι και τα παιδιά μου με προσέχουν.

Μία από τις σειρές που έλαβες μέρος και αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό ήταν το «Εμείς και εμείς». Δύο από τους συμπρωταγωνιστές σου, η Νατάσσα Μανίσαλη και ο Τάσος Πεζιρκιανίδης, έχουν φύγει πια από τη ζωή. Σε λυπεί πια όταν παρακολουθείς τις επαναλήψεις;

Νιώθω ειλικρινά βαθιά στενοχώρια για τη Νατάσσα μου, τον Τάσο, την Πηνελόπη Κροντιροπούλου που ήταν η σκηνοθέτις μας και πέθανε επίσης νέα. Πολλοί αγαπημένοι φίλοι μου «έφυγαν» τα τελευταία χρόνια. Ο Χρήστος Σιμαρδάνης, η Βέτα Μπετίνη, η Τζέσυ Παπουτσή… Νιώθω ορφάνια. Χάνουμε τους ανθρώπους μας. Το «Εμείς και εμείς» ήταν τα νιάτα μου. Με τη Νατάσσα ήμασταν μαζί από τη σχολή. Ο Θεός να την αναπαύσει. Μου αφήνει μια θλίψη πια η σειρά. Δεν μπορώ να τη γευθώ.

Έρχομαι και στο θέατρο. Θα συμμετάσχεις στη «Συνοικία το όνειρο» που έχει διασκευάσει ο Σωτήρης Χατζάκης.

Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτήν την υπέροχη συγκυρία. Θα συνεργαστώ με εκλεκτούς συναδέλφους. Η πρεμιέρα μας είναι στις 30 Οκτωβρίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και σας περιμένουμε όλους.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ