Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης στα Τέμπη, με τις πληροφορίες να μιλούν για δεκάδες τραυματίες και για νεκρούς.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 23:00, στο ύψος του Ευαγγελισμού στη Λάρισα, λίγο πριν από τις σήραγγες στα Τέμπη. Από την σφοδρότατη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα.

Το τραγικό δυστύχημα φαίνεται ότι οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος. Όπως αναφέρουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ελλάδας, φαίνεται να έγινε κάποιο λάθος στην αλλαγή των σιδηροδρομικών γραμμών, καθώς οι αμαξοστοιχίες φαίνεται πως βρέθηκαν στην ίδια γραμμή.

Εικάζεται ότι ο σταθμάρχης στη Λάρισα έβαλε την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος γραμμή με αποτέλεσμα να βρεθούν και τα δύο τρένα στην ίδια γραμμή από δύο διαφορετικές κατευθύνσεις και να συγκρουστούν μετωπικά.

Ανάμεσα στους αγνοούμενος είναι και δυο Κύπριοι.

Η εκπομπή “Με αγάπη Χριστιάνα” συνομίλησε με φοιτήτρια που ήταν στο μοιραίο βαγόνι και εκμυστηρεύτηκε

“Ήταν τραγικό. Ήμουν σε πανικό, νιώθαμε ότι αναποδογυρίστηκε το τρένο στο γκρεμό. Ήμουν στο πέμπτο βαγόνι. Το βαγόνι κάηκε όταν κατεβήκαμε. Ξεκίνησα και ένιωθα την θερμότητα να ερχόταν. Ετοιμαζόμουν να βγω από το παράθυρο. Κάποιος που δεν θυμάμαι και βγήκαμε από μια πόρτα που είχαν ανοίξει και βγήκαμε. Είδα ακρωτηριασμένους ανθρώπους που είχαν χτυπήσει σοβαρά. Κάποιοι άλλοι έβλεπαν νεκρούς.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ