Ο Μπρους Γουίλις διαγνώστηκε με μετωποκροταφική άνοια (FTD), ανακοίνωσε η οικογένειά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες το βράδυ της Πέμπτης, 16 Φεβρουαρίου.
Μέχρι στιγμής, ήταν γνωστό πως ο ηθοποιός έπασχε από αφασία. Μάλιστα, τα προβλήματα που του δημιουργούσε, τον ανάγκασαν να αποσυρθεί από την υποκριτική.

Η εν λόγω ασθένεια επηρεάζει όπως αναφέρει δημοσίευμα της DailyMail, την ομιλία και την επικοινωνία του με τους γύρω του. Ωστόσο, η οικογένεια του διάσημου ηθοποιού Μπρους Γουίλις είπε ότι ενώ η είδηση «είναι οδυνηρή, είναι ανακούφιση που επιτέλους έχουμε μια σαφή διάγνωση».

Η ανακοίνωση της οικογένειάς του για τη νέα διάγνωση

«Σήμερα δεν υπάρχουν θεραπείες για την ασθένεια, μια πραγματικότητα που ελπίζουμε ότι μπορεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια. Καθώς η κατάσταση του Μπρους εξελίσσεται, ελπίζουμε ότι η προσοχή των μέσων ενημέρωσης μπορεί να επικεντρωθεί στο να ρίξει φως σε αυτή την ασθένεια που χρειάζεται πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση και έρευνα», ανέφερε η οικογένεια του Γουίλις.

Η οικογένεια του ηθοποιού -συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Έμα Χέμινγκ Γουίλις, της πρώην συζύγου του, Ντέμι Μουρ, και των θυγατέρων του- αποκάλυψε για πρώτη φορά τη διάγνωση της αφασίας του το 2022. Είπαν τότε ότι ο Γουίλις υπέφερε από μια κατάσταση που επηρέαζε τις γνωστικές του ικανότητες και θα έκανε ένα διάλειμμα από την υποκριτική.

Ποια είναι τα συμπτώματα της πάθησης;

Η εν λόγω πάθηση επηρεάζει τους λοβούς του εγκεφάλου, που βρίσκονται πίσω ακριβώς από το μέτωπο. Αυτοί ευθύνονται για τη συμπεριφορά, τα συναισθήματα, τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων και τον προγραμματισμό. Το άτομο που πάσχει από αυτή την ασθένεια, εμφανίζει αλλαγές στην προσωπικότητά του, εμμονική συμπεριφορά, αλλά και δυσκολίες στην ομιλία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ