Μια μακροσκελή ανάρτηση έκανε η Κατρίνα Τσάνταλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενημερώνοντας το κοινό για την κατάσταση που επικρατεί σε κτηνιατρική υπηρεσία. Η ιδρυτής του «Α Litlle Shelter» διακρίνεται για τη φιλοζωική της δράση και αυτή τη φορά μοιράστηκε εικόνες εξαθλίωσης αγελάδων τις οποίες έλαβε με μήνυμα.

«Είναι οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα τους. Είναι κάποιοι που με στόχο μόνο επιδοτήσεις, παίρνουν ζώα και…ποιος ασχολείται περαιτέρω; Συνήθως γίνεται έλεγχος. Εδώ έλεγχος δεν γίνεται ΟΥΤΕ κατόπιν μήνυσης. Δικής μου μήνυσης. Παρότι υπάρχει διαδικασία, υπάρχει νόμος… Δεν. Εφαρμόζεται. Τίποτα», ανέφερε αρχικά.

Κατρίνα Τσάνταλη

Η Κατρίνα Τσάνταλη υπογράμμισε ότι ο αρμόδιος προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας «κοροϊδεύει», και σημείωνει πως έχει ήδη βρεθεί ο χώρος που θα φιλοξενήσει τα ταλαιπωρημένα ζωάκια σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Την περασμένη Παρασκευή, έλαβα ενα προσωπικό μήνυμα στο inbox μου με τις εικονιζόμενες φωτογραφιες (& κάποιες επιπλέον) και πως ένα ολόκληρο χωριό «βρωμάει ψοφίμι». Ζώα που έχουν ιδιοκτήτη, πεθαίνουν από ασιτία και μένουν, όπου έπεσαν, μέχρι να απορροφηθούν από την μάνα γη. Η απάντηση της αστυνομίας (από την Δευτέρα που έχει κατεθέσει ο δικηγόρος μας μήνυση ενώπιον της Εισαγγελιας Ηγουμενιτσας κατα του ιδιοκτητη Φ.Ζ.) είναι πως μόνο με κτηνίατρο απο την Περιφερεια μπορουν να δράσουν. Ο δε προϊστάμενος της κτηνιατρικής υπηρεσίας του δήμου κατόπιν καθημερινής επικοινωνίας με τον κ. Κασσανδρινό, μας… κοροϊδεύει ενώ έχει ήδη ενημερώσει τον κτηνοτρόφο. Μέχρι στιγμής, ο κτηνίατρος της Περιφερειας δεν έχει ελέγξει ακόμη καμία απο τις εικονιζόμενες αγελάδες.

Η αστυνομία πάλι δεν βρίσκει λόγο να μεταβεί εκεί, παρότι εκκρεμεί αυτόφωρη διαδικασία για τον κτηνοτρόφο. Ειδικός στα βοοειδή, με ενημέρωσε βλέποντας αυτές τις εικόνες πως αυτά τα ζώα τρώνε ελάχιστα μία φορά στις 15 ημέρες για να κρατιούνται οριακά στη ζωή (όσα αντέχουν) και να μπορούν να ζευγαρώνουν. Να γεννιούνται τα μοσχαράκια τα οποία πωλούνται για κρέας. Κακοποίηση, ακραίος βασανισμός αλλά… ότι μπαίνει στην τσέπη καλό είναι!

Εάν η κτηνιατρική υπηρεσία, βγάλει πόρισμα πως οι εικονιζόμενες αγελάδες είναι καλά στην υγεία τους, θα κατατεθεί επιπλέον μήνυση στον προϊστάμενο της κτηνιατρικής υπηρεσίας του νομού Θεσπρωτίας για παράβαση υπηρεσιακού καθήκοντος.

Έχουμε ήδη βρει χώρο για να φιλοξενηθούν τα ζώα και να λάβουν τη θεραπεία που χρειάζονται. Το μόνο που θελουμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος για να μπορέσουμε να τα προστατεύσουμε πριν να είναι αργά (για όλα).

• Για να λειτουργήσει κάτι σε αυτή τη χώρα πρέπει να ασχοληθούν τα media και να γίνει ένα θέμα «viral».

• Αστυνομικό τμήμα Παραμυθιάς, Περιφέρεια ΗΠΕΙΡΟΥ/ κτηνιατρική υπηρεσία. Τοποθεσία : Ζερβοχώρι Θεσπρωτίας».

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ