Το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς (γερμ. Konzentrationslager Auschwitz-Birkenau) ήταν ένα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας. Τα ερείπια του στρατοπέδου βρίσκονται περίπου 60 χλμ. δυτικά της Κρακοβίας, κοντά στην κωμόπολη Όσβιετσιμ (γερμ. Auschwitz). Από το 1979 ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Το εν λόγω στρατόπεδο, επισκέφθηκε και ο Μάριος Πρίαμος Ιωαννίδης, στα πλαίσια επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Ο ίδιος δεν περίμενε να τον επηρεάσει τόσο η επίσκεψη του και εκεί, κάτι όμως που έγινε σε μεγάλο βαθμό, αφού θέλησε να φύγει αμέσως από τον χώρο.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στο HELLO! Cyprus για το εν λόγω highlight του ταξιδιού του στην Πολωνία, ο ίδιος ανέφερε πως οι εικόνες και ιστορία ήταν τόσο συγκλονιστικές που δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη.

Όπως ανέφερε:

“Ήταν η πρώτη φορά που ήμουν έτοιμος να σταματήσω τα γυρίσματα και να επιστρέψω πίσω από την Αποστολή στο Άουσβιτς γιατί οι εικόνες και η ιστορία ήταν τόσο συγκλονίστηκες που δεν μπορούσα να άρθρωση λέξη. Αυτές οι ιστορίες δεν πρέπει όμως να ξεχνιούνται και όλοι πρέπει να τις γνωρίζουν ανεξάρτητου ηλικίας γιατί τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ