Ξεπέρασε τον κορωνοϊό η δημοσιογράφος του ΡΙΚ, Σόφη Χρυσάνθου αλλά με μια ανάρτηση στα social media εκμυστηρεύτηκε ότι μπήκε στην κλινική για χειρουργική επέμβαση, η οποία είναι πολύ σημαντική.

Στο στήθος της διαγνώσθηκε ένα ινοαδένωμα, δηλαδή ένα ογκίδιο το οποίο είναι καλοήθες, με αποτέλεσμα να πρέπει να τα αφαιρέσει για να μην γίνει κακοήθες.

Επί της ευκαιρίας, η ίδια μέσα από την περιπέτεια της υγείας της στέλνει μήνυμα υπερ της τακτικής πρόληψης, η οποία σώζει ζωές. Η ίδια ανέφερε

Η επόμενη μέρα μετά την καραντίνα με βρίσκει στην κλινική για μια απλή χειρουργική επέμβαση που είναι όμως παράλληλα τόσο σημαντική!

Ένα Ινοαδένωμα (καλοήθες συμπαγές ογκίδιο του μαστού) το οποίο έπρεπε να αφαιρεθεί λόγω του μεγέθους του και για αποφυγή μετατροπής του σε κακοήθεια μελλοντικά…

Ο λόγος που σας τα λέω σήμερα αυτά, είναι για να υπενθυμίσω σε όλες μας πόσο σημαντική είναι η πρόληψη, ο έλεγχος και η προτεραιότητα που πρέπει να δίνουμε στις ιατρικές μας επισκέψεις και εξετάσεις. Βρίσκοντας χρόνο για τον γιατρό, δημιουργούμε χρόνο για τον εαυτό μας.

Αυτό κι αν είναι λοιπόν πραγματικό “δώρο” στον εαυτό μας. Μέσω της συστηματικής εξέτασης δεν κερδίζουμε μόνο το σήμερα αλλά φροντίζουμε για το αύριο…❤️

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα  συμπαγή ογκίδια είναι αυτά στα οποία ανήκουν πολλές καλοήθεις παθήσεις αλλά και ο καρκίνος του μαστού. Στις γυναίκες κάτω των 30 ετών τα συμπαγή ογκίδια είναι συνήθως καλοήθη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ