Πολύ δύσκολα έκλεισε το 2023 για τον Στέλιο Ρόκκο καθώς το πρωί της 30ης  Δεκεμβρίου ο αδερφός του Νίκος πήγε για ψαροντούφεκο και αργότερα εντοπίστηκε νεκρός.

Τα δυο αδέρφια ήταν πολύ δεμένα, ειδικά από Ιούνιο του 2021 που έχασαν εντελώς ξαφνικά και τον άλλο αδερφό του από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 50 ετών.

Ο Στέλιος Ρόκκος μίλησε για την απώλεια στον Γιώργο Λιάγκα και μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η θάλασσα τελείωσε για μένα. Έχω βάλει αγγελία το σκάφος, έχω δώσει όλο τον εξοπλισμό, έχει τελειώσει, κι εγώ μαζί. Δεν είμαι τσαντισμένος.

Πήγα την τελευταία φορά και δεν πέρασα καθόλου καλά. Με αυτόν τον άνθρωπο, τον αδελφό μου, μοιραζόμουν πολλά πράγματα. Κάνω πολύ άσχημες σκέψεις, σκέψεις που δεν υπολόγιζα ποτέ ότι θα κάνω στη ζωή μου.

Η Λήμνος, ήταν αυτός, ή μάλλον και αυτός, είναι η μάνα μου, η αδελφή μου, οι φίλοι μου. Τώρα δεν είναι τίποτα το ίδιο…Σκέφτομαι να φύγω από τη Λήμνο. Είναι δύσκολο για μένα να μείνω εκεί. Άστο, είναι δύσκολο…

Προσπαθώ πολύ. Ο πόνος δε θα σταματήσει ποτέ. Προσπαθώ πολύ γιατί πρέπει, είναι δύσκολο πολύ. Η μητέρα μου άστο, είναι δύσκολο παιδιά… Όταν μου είπαν ότι μάλλον έφυγε, δε το πίστεψα. Ήταν πολύ φρέσκος ο χαμός του άλλου αδελφού μου, του Κώστα, ήταν πριν δυο χρόνια, για να μπορέσω να διαχειριστώ και αυτό. Με τον Κώστα δεν ήμασταν τόσο κολλητοί όσο με τον Νίκο. Με τον Κώστα μάλωνα συνέχεια για τον Νίκο. Πάντα τον Νίκο υποστήριζα, όσο άδικο κι αν είχε. Ήταν ο μικρός.

Δε μπήκα στη λογική «γιατί σε μένα», ήταν και είναι βαρύς ο πόνος. Πονάς πολύ για να ζητήσεις εξηγήσεις. Πονάς. Έκλαψα πολύ. Ο Νίκος έρχεται στο μυαλό μου όταν τραγουδάω.

Πολλές φορές μου έρχεται στο μυαλό και γελάω. Μου λείπουν οι πλάκες που κάναμε. Εκείνη τη μέρα που έφυγε, είχε πάει για ψάρεμα, να ψαρέψει για να φιλέψει το χωριό που τον ψήφισε για πρόεδρο. Είχε φτιάξει έναν χώρο στο χωριό για τα γεροντάκια, να πηγαίνουν το χειμώνα, γιατί τα καφενεία κλείνουν τον χειμώνα.

Το άσχημο είναι ότι όποιος με βλέπει στο δρόμο μου λέει συλλυπητήρια, και μου τον φέρνουν συνέχεια στο μυαλό, το καταλαβαίνω γιατί το κάνουν, είναι αγάπη αυτό, αλλά δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο νευριάζω μέσα μου.

 

Θέλω να ηρεμήσω και να προχωρήσω. Τόση αγάπη δε περίμενα ότι θα νιώσω ποτέ από τον κόσμο… Δε θέλω να μου ξαναπούν τίποτα. Τη βάρκα είναι οριστικό ότι θα την πουλήσω, τελείωσε για μένα, δε θέλω να ξανακάνω τίποτα»

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ