Θέση για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θέλησε να πάρει ο Σταύρος Κυπριανού!

Σε μια μακροσκελής ανάρτηση μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο ίδιος μίλησε για το σύστημα εμβολιασμού στην Κύπρο, αλλά και η άρνηση του να δεχτεί συγκεκριμένο εμβόλιο.

Όπως έγραψε:

“Στην Κύπρο το υπουργείο υγείας αποφάσισε να επιβάλει αυτό το εμβόλιο στους χρόνιους ασθενείς και στους μεταμοσχευμένους στην λογική του «take it or leave it» χωρίς να τους δώσει το δικαίωμα επιλογής άλλου εμβολίου, όπως γίνεται με τον υπόλοιπο πληθυσμό στην Κύπρο μέσω της πύλης εμβολιασμού. Ξεκαθαρίζω ότι δεν αμφισβητώ τις κλινικές μελέτες και τα όσα καταγράφονται σε αυτές για όλα τα εμβόλια! Αυτό που τονίζω είναι την άνιση μεταχείριση της οποίας τυγχάνουν οι χρόνιοι ασθενείς.

Αυτή την στιγμή λόγω της άρνησης μου να εμβολιαστώ με το εμβόλιο της συγκεκριμένης φαρμακοβιομηχανίας το υπουργείο υγείας και η ad hoc επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό αγνόησαν παντελώς τις γραπτές συστάσεις από την νευρολόγο που με παρακολουθεί και με αφήνουν εκτεθειμένο. Η γιατρός εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί σε μένα και σε άλλους ασθενείς το συγκεκριμένο εμβόλιο και προτείνει όπως μας χορηγηθεί εμβόλιο τεχνολογίας mRNA. Να σημειώσω ότι η εμβολιαστική πρακτική mRNA ακολουθήθηκε στην Ισπανία σε όλους τους μεταμοσχευμένους ασθενείς ήπατος. Στην Κύπρο τι γίνεται ; Σε ποιο βαθμό οι ανησυχίες των ασθενών γίνονται κατανοητές ;
Μπορεί να μπει κάποιος στην θέση του ασθενή ;
Αντιλαμβάνονται κάποιοι την έννοια της λέξης ενσυναίσθηση; 

Με όλο το σεβασμό προς τους επιστήμονες που συμβουλεύουν τον πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου Υγείας : Δεν θα ήθελα κύριοι ούτε εγώ αλλά ούτε οι συνασθενείς μου να μετατραπούμε σε ένα αριθμό, μιας στατιστικής απώλειας του συγκεκριμένου εμβολίου. Μας αρκεί ο Γολγοθάς που βιώσαμε, οι ατέλειωτες ώρες πόνου στα νοσοκομεία, τα βράδια τα αξημέρωτα στις εντατικές και η αγωνία μήπως και πέσουμε στην ανάγκη σας, αφού ως γνωστόν η εξειδίκευση στην μεταμοσχευτική ηπατολογία στην Κύπρο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Αγαπητή υγειονομική αρχή της Κύπρου, λυπάμαι αν σου χάλασα το όμορφο σαρακοστιανό απόγευμα .. Αλλά πρέπει να δράσεις άμεσα όπως η υπόλοιπη Ευρώπη. Θα έπρεπε, μαζί με άλλους ασθενείς να είχαμε εμβολιαστεί πριν από δυο εβδομάδες. Αγνόησες την Νευρολόγο που μας παρακολουθεί. Το καταλαβαίνω. Αγνόησες τις ανησυχίες μας. Δικαίωμα σου. Δεν έχεις όμως κανένα δικαίωμα να μην αντιμετωπίζεις ισότιμα τους ασθενείς με χρόνια προβλήματα. Δώσε μας το δικαίωμα επιλογής εμβολίου. Ανέλαβε τις ευθύνες σου προτού να είναι αργά”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ