Η Σοφία Μπεκατώρου τοποθετήθηκε δημοσίως πάνω στις πρόσφατες δηλώσεις του Λευτέρη Πετρούνια που ανατάραξαν τη κοινή γνώμη. Η Ολυμπιονίκης που έκανε το γενναίο βήμα προς την αποκάλυψη της αλήθειας του κινήματος #metoo, μίλησε στην εκπομπή “Χαμογέλα και Πάλι” απαντώντας για το συμβάν.

Ξεκινώντας, η Σοφία Μπεκατώρου τόνισε τη σημασία της δημόσιας συγγνώμης του, αλλά και τη σωστής ενημέρωσης πάνω σε αυτά τα ζητήματα: “Από τη στιγμή που ανασκεύασε ανασκεύασε τη δήλωσή του, θεωρώ ότι έχει καταλάβει το λάθος που έγινε στις πρώτες του δηλώσει. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρο ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν έχουν να κάνουν ούτε με το φύλο, ούτε με την καταγωγή, ούτε με τα χρήματα, ούτε με την προέλευση του κάθε ανθρώπου. Μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και η κακοποίηση είναι κακούργημα.

Από εκεί και πέρα, χωρίς να εστιάσω στον Λευτέρη συγκεκριμένα, τα λόγια του όπμως αυτά μπορεί κάλλιστα να εκπροσωπούν ένα μερίδιο συνανθρώπων μας γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να εστιάσουμε στην παιδεία και να φροντίσουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν τι σημαίνει κακοποίηση, τι σημαίνει να σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας και πως πρέπει να λειτουργούμε.

Να μη λειτουργούμε με βάση τα στερεώτυπα για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας και να είμαστε αντίθετοι στην έμφυλη βία. Δεν μπορώ να ξέρω την πρόθεσή του, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι στηρίζω όλα τα θύματα κακοποίησης ανεξαρτήτου προελεύσεως. Ξέρω πολύ καλά ότι κάποιοι για να βγουν να μιλήσουν δημόσια έχουν περάσει από ένα κυκεώνα και καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια. Μόνο γι’ αυτό είναι αξιέπαινα τα θύματα“.

Στη συνέχεια, αποκάλυψε πως παρόλο που δεν έχει μιλήσει με τον Λευτέρη Πετρούνια, εκείνος της έχει στείλει τη δήλωσή του: “Δεν έχω έρθει σε επαφή μαζί του, αλλά θα μιλήσουμε. Μου έχει στείλει τη δήλωσή του, αλλά δεν την είχα δει. Ούτως η άλλως πιστεύω ότι ήταν ένα κακώς κείμενο. Ο Λευτέρης έχει μία μεγάλη πορεία, δεν τα έχει βρει έτοιμα. Με τη Βασιλική έχουν δύο παιδιά, μόνο και μόνο αν κάτσει και σκεφτεί ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι στο δικό του το παιδί, θα κατανοήσει το πόσο άσχημα έχουν περάσει αυτά τα θύματα. Ήταν μία ατυχής δήλωση“.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ