Η Αλίνα Κωτσοβούλου υποδύεται στην Άννα στο Σασμό, όπου πρόκειται για έναν ρόλο που έχει φτιαχτεί από τους σενεριογράφους.

Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά, τον ρόλο της και έκανε αποκαλύψεις.

Από τη Μαρία Ανδρέου

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στο «Σασμό»;

Από τον Δεκέμβριο του 2020 μιλούσαμε με τον σκηνοθέτη Κώστα Κωστόπουλο για τη δημιουργία αυτής της φιλόδοξης σειράς στον ALPHA και μου είχε πει: «Σε θέλω στο “Σασμό”, δεν ξέρω σε ποιο ρόλο, αλλά σε χρειάζομαι στην ομάδα μου». Όταν συναντηθήκαμε, μου ανακοίνωσε «Θα είσαι η μαμά της Θοδώρας και του Μανόλη», κι ενώ πραγματικά δεν ήξερα τίποτα άλλο για το ρόλο μου, του απάντησα αμέσως «ναι, έρχομαι»! H Άννα, είναι δημιούργημα των σεναριογράφων. Η σχέση με τον άντρα και τα παιδιά της είναι όλα πολύ καλά καθορισμένα στο σενάριο, το οποίο έχει ζυμωθεί τέλεια και έδεσε εξαιρετικά με το υπέροχο θεατρικό καστ.

Ποια είναι τελικά η Άννα;

Η Άννα είναι μια γυναίκα που δεν έφυγε ποτέ από το χωριό και μεγάλωσε με το όνειρο να γίνει σύζυγος και μάνα. Δεν σπούδασε, δεν έζησε σε ένα αστικό καλλιεργημένο περιβάλλον. Ξέρει, λοιπόν, ποια είναι η θέση της γυναίκας που ζει σε μια επαρχιακή κοινωνία: να παντρευτεί στα 20 και να βοηθήσει τον άντρα της στον αγώνα για την επιβίωση της οικογένειας. Με λίγα λόγια, είναι μια απλή γυναίκα, παραδοσιακή, καλή ως πάστα ανθρώπου. Δεν ανταγωνίζεται την κόρη της, αλλά προσπαθεί να τη μαλακώσει από τα ξεσπάσματά της. Επίσης, πασχίζει να κουλαντρίσει τον ευέξαπτο σύζυγό της, τον δικαιολογεί επειδή είχε άσχημα παιδικά χρόνια και τώρα δουλεύει σκληρά στο καφενείο για να τα βγάλει πέρα. Και έχει και τον Μανόλη, ένα παιδί ευαίσθητο για τα δεδομένα ενός ορεινού χωριού της Κρήτης.

Ο Γιώργης θα παντρευτεί τη Θοδώρα;

Εγώ, ως μάνα, έχω δώσει την ευχή μου! Αυτός ο άντρας την ανέχεται, την αγαπάει. Η Άννα κατευθύνει με το καλό την κόρη της σε αυτόν το γάμο και υποστηρίζει το γαμπρό της, αλλά η Θοδώρα είναι δαίμονας. Ξέφυγε γιατί κανείς από τους γονείς της δεν της έβαλε ποτέ σαφή όρια. Τώρα, τόσο η μητέρα της όσο και ο πατέρας της υπομένουν. Υπάρχουν στη ζωή δύο λέξεις: υπομονή και ανοχή. Με τη Θοδώρα έσπασε το όριο της υπομονής και πλέον και οι δυο γονείς την ανέχονται γιατί είναι παιδί τους – τι διαφορετικό μπορούν να κάνουν;

Για τον άντρα της, τον Παντελή, τι νιώθει;

Τον Παντελή τον ερωτεύτηκε, τον αγαπάει και τον δικαιολογεί. Ξεκάθαρη γραμμή. Αυτό το ζευγάρι είναι αγαπημένο, το συναίσθημά τους είναι βαθύ και εσωτερικό, είναι πολύ δεμένοι ψυχικά. Πασχίζουν και οι δυο για το μεροκάματο, ενώ η Άννα δεν έχει μόνο το σπίτι της καθώς μεριμνά για το φαγητό και το ρακί και στον κεφενέ. Είναι άξια γυναίκα και ο Παντελής το βλέπει αυτό, όπως αναγνωρίζει και τις θυσίες που κάνει η γυναίκα του.

Η Άννα ξέρει ότι ο Μανόλης είδε τον δολοφόνο;

Μάνα του είναι, νιώθει ότι έχει δει κάτι, ότι αυτή την ημέρα το παιδί της βρέθηκε σε κίνδυνο, αλλά το τι έχει ακριβώς και τι περνάει δεν το φαντάζεται. Αν η Άννα και ο Παντελής γνώριζαν για το δολοφόνο, θα ήταν όλοι μαζί στον αστυνόμο και θα έλεγαν στον Μανόλη «πες αυτά που ξέρεις». Η Άννα βλέπει το άγχος του γιου της, την έκφρασή του, την αγωνία του, όταν κουβεντιάζουν για τη δολοφονία του Στεφανή, αλλά δεν υποψιάζεται ότι εκείνος ξέρει το δολοφόνο και δεν μιλά. Η κόρη της, αυτός ο δαίμονας, θα μπλέξει τα πράγματα…

Η αγάπη της Αργυρώς και του Αστέρη θα φέρει το σασμό;

Βέβαια! Η αγάπη δεν είναι αφηρημένη έννοια, είναι χειροπιαστή. Την αγάπη και χριστιανικά να την πάρεις, ως έννοια, είναι θυσία στην πράξη. Είναι να κάνεις πέρα τον εγωισμό για το καλό του άλλου, του συνόλου. Και ο φόβος με την αγάπη νικιέται, και το πένθος με την αγάπη ανακουφίζεται, και άρρωστοι άνθρωποι ζωντανεύουν από το κρεβάτι του πόνου από την πολλή αγάπη. Η αγάπη είναι ανάσταση. Πιστεύω, λοιπόν, πως μόνο μια αγάπη σαν αυτή του Αστέρη και της Αργυρώς θα φέρει τον πολυπόθητο σασμό. Ο κόσμος που παρακολουθεί το έργο το ξέρει αυτό και το περιμένει.

Ο νέος γιατρός, που έρχεται στο χωριό με μια φωτογραφία στα χέρια του ψάχνοντας τη βιολογική του μάνα, θα βρει τις απαντήσεις που θέλει; Τι ξέρει η Άννα γι’ αυτό;

Σύντομα θα φανεί το τι ψάχνει το παλικάρι, τι ρόλο έχει η Άννα και αν ήξερε την Ανθούλα, που όλο για αυτή μιλούν η γιαγιά Ειρήνη με τον παπά και την Καλλιόπη. Η Άννα, όπως όλοι οι άνθρωποι σε αυτήν τη γη, έχει το παρελθόν και τα μυστικά της ή έχει ακούσει πράγματα και τα έχει βάλει στην άκρη. Και σε ένα χωριό σαν την Άνω Ποριά, τα μυστικά θάβονται.

Ποια είναι η γνώμη σας για τις βεντέτες;

Πιστεύω ότι η βία φέρνει πάντα βία. Ο αγώνας για επικράτηση, η δίψα για εξουσία και η αντίληψη ότι το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό είναι στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. Αλλά οι άνθρωποι εξελίσσονται μέσω του πολιτισμού. Μέσω της μάθησης βελτιωνόμαστε – και πάλι καλά γιατί θα τρώγαμε ο ένας τον άλλο. Για μένα, είναι απορίας άξιον το πώς από έναν καβγά για τα κτήματα, τα ζώα ή τις γυναίκες φτάνει κάποιος στο φόνο. Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύτιμη, δεν έχει κανείς δικαίωμα να την αφαιρέσει. Αν θεωρείς ότι σου έχουν κάνει κακό, υπάρχουν τα δικαστήρια για να βρεις το δίκιο σου, η φυλακή και ο Θεός.

Πηγή: 7ΜΕΡΕΣTV

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ