Το να βλέπεις τις γαλαζοαίματες να φορούν τις πιο εντυπωσιακές τιάρες τους είναι πάντα ένα από τα highlights για τους λάτρεις των βασιλικών. Οι ευκαιρίες που έχουν να επιδεικνύουν τα αστραφτερά κοσμήματα τους είναι πλέον αρκετά σπάνιες, αλλά κάποτε ήταν συνηθισμένο για τις βασιλικές κυρίες να φορούν τιάρες στις πρεμιέρες ταινιών και στις επίσημες εμφανίσεις τους.

Για την αείμνηστη βασίλισσα και τη βρετανική βασιλική οικογένεια, οι τιάρες προορίζονται πια μόνο για τα κρατικά συμπόσια, την ετήσια δεξίωση του Διπλωματικού Σώματος και τα Κρατικά εγκαίνια του Κοινοβουλίου.

Σήμερα, η πρώτη φορά που βλέπουμε μία γαλαζοαίματη να φοράει τιάρα είναι στην ημέρα του γάμου της.

Bασίλισσα Ελισάβετ

Ενώ η αείμνηστη μονάρχης είχε μια τεράστια συλλογή κοσμημάτων από τη μητέρα και τη γιαγια΄της, φόρεσε για πρώτη φορά τη διαμαντένια τιάρα της Βασίλισσας Μαρίας την ημέρα του γάμου της με τον Πρίγκιπα Φίλιππο το 1947.

Υπήρξε μια μικρή ατυχία εκείνη την ημέρα καθώς το πολύτιμο κομμάτι έσπασε και έπρεπε να διορθωθεί γρήγορα προτού η πριγκίπισσα Ελισάβετ περπατήσει στο διάδρομο. Τη συγκεκριμένη τιάρα την είδαμε τελευταία φορά στο γάμο της εγγονής της Ελισάβετ, πριγκίπισσας Βεατρίκης, με τον Edoardo Mapelli Mozzi τον Ιούλιο του 2020.

Πριγκίπισσα Kate

Η Kate Middleton δανείστηκε για το γάμο της την τιάρα Halo, του οίκου Cartier. Το headpiece χρονολογείται από το 1936 και δόθηκε από τον Δούκα του York στη Δούκισσα του York, πριν γίνουν Ο βασιλιάς Γεώργιος VI και η βασίλισσα Ελισάβετ.

Μeghan Markle

Η Μeghan Markle φόρεσε μόνο μία φορά τιάρα πριν την αποχώρησή της από τη βασιλική οικογένεια με τον πρίγκιπα Harry το 2020. Η πρώην ηθοποιός φόρεσε τη διαμαντένια τιάρα της βασίλισσας Mary για την ημέρα του γάμου της το 2018. Το συγκεκριμένο κομμάτι κατασκευάστηκε το1932.

Βασιλική σύζυγος Camilla

Η βασίλισσα σύζυγος Camilla μπορεί να μην φόρεσε τιάρα την ημέρα του γάμου της με τον Πρίγκιπα Κάρολο το 2005, αλλά δανείστηκε την εντυπωσιακή τιάρα του Delhi Durbar για ένα συμπόσιο που διοργάνωσε η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ