Σύμφωνα με αναφορές από βρετανικά Μέσα, παρουσίασε πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων ενώ το πιστοποιητικό θανάτου του αναφέρει ακόμα ότι έπασχε από σηψαιμία, λοίμωξη της κατώτερης αναπνευστικής οδού και καρδιακό αποκλεισμό.

Ο σπουδαίος Σκωτσέζος ηθοποιός, είχε επίσης διαγνωστεί με παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2. Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του δημοσίευσε η καλή του φίλη και manager, Belinda Wright. H ίδια δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα τον θυμούνται για τις επόμενες δεκαετίες ως Hagrid στις ταινίες Harry Potter, ένας ρόλος που έφερε χαρά στα παιδιά και στους ενήλικες το ίδιο σε όλο τον κόσμο, παρακινώντας σωρό από επιστολές φαν κάθε εβδομάδα για 20 χρόνια».

Ο Robbie Coltrane είχε δηλώσει πριν από λίγους μήνες στο reunion του «Harry Potter» που πραγματοποιήθηκε 20 χρόνια από την πρώτη ταινία: «Νομίζω πως είναι το τέλος μιας εποχής. Ήταν 10 χρόνια από τη ζωή μου, τα παιδιά μου μεγάλωσαν κατά τη διάρκεια αυτού. Η κληρονομιά των ταινιών είναι ότι η γενιά των παιδιών μου θα τις δείξουν στα παιδιά τους, οπότε θα μπορείς να τις βλέπεις για 50 χρόνια, εύκολα. Δεν θα είμαι εδώ δυστυχώς, όμως ο Hagrid θα είναι».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ