Ο πρίγκιπας Harry έχει καταθέσει αγωγή για δικαστική αναθεώρηση κατά της απόφασης του Υπουργείου Εσωτερικών που δεν του επέτρεψε να καλύψει με δικά του έξοδα την αστυνομική προστασία της οικογένειάς του κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Δούκας του Σάσεξ, ο οποίος παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2020, επιθυμεί να ταξιδέψει με τη σύζυγό του Meghan Markle, τον γιο του Archie και την κόρη του Lilibet στην Αγγλία με αφορμή τα γενέθλια της Βασίλισσας, αλλά έλαβε ως απάντηση ότι αυτός και η οικογένειά του «δεν μπορούν να επιστρέψουν» επειδή είναι πολύ επικίνδυνο.

Σε μια δήλωση, ένας νόμιμος εκπρόσωπος ισχυρίστηκε ότι ο Harry “πρώτα προσφέρθηκε να πληρώσει προσωπικά για την προστασία της αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου για τον εαυτό του και την οικογένειά του τον Ιανουάριο του 2020 στο Sandringham“, αλλά ότι “η προσφορά απορρίφθηκε“.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πάντα το σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και μια χώρα στην οποία θέλει η γυναίκα και τα παιδιά του να είναι ασφαλή“, δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος του δούκα σε δήλωση. “Ο πρίγκιπας Harry κληρονόμησε έναν κίνδυνο για την ασφάλεια κατά τη γέννησή του, για τη δική του ζωή. Παραμένει έκτος στη σειρά για τον θρόνο, υπηρέτησε δύο περιοδείες μάχης στο Αφγανιστάν και τα τελευταία χρόνια η οικογένειά του έχει υποβληθεί σε καλά τεκμηριωμένες νεοναζιστικές και εξτρεμιστικές απειλές.“

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: “Το σύστημα προστασίας της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι αυστηρό και αναλογικό. Είναι μακροχρόνια πολιτική μας να μην παρέχουμε λεπτομερείς πληροφορίες για αυτές τις ρυθμίσεις. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την ακεραιότητά τους και να επηρεάσει την ασφάλεια των ατόμων. είναι σκόπιμο να σχολιάσω τις λεπτομέρειες οποιασδήποτε νομικής διαδικασίας.”

Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία επίσκεψη του πρίγκιπα στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τον Ιούλιο του 2021 για να αποκαλύψει το άγαλμα της Νταϊάνα, της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, στο Παλάτι του Κένσινγκτον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ