Κανονικά, η περίοδος της καραντίνας για όσους εισέρχονται στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει διάρκεια 10 ημερών, πράγμα που θα σήμαινε ότι ο Πρίγκιπας Χάρι θα έχανε την κηδεία του παππού του, Πρίγκιπα Φίλιππου.

Ωστόσο, οι κανόνες ορίζουν ότι υπάρχει η δυνατότητα να παρευρεθεί κάποιος σε κηδεία χωρίς να ολοκληρώσει την πλήρη καραντίνα. Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ορίζει ότι «μπορείτε να αφήσετε την απομόνωση σε ορισμένες περιστάσεις. Αυτό περιλαμβάνει τη συμμετοχή σε κηδεία ενός μέλος του νοικοκυριού και ενός στενού μέλους της οικογένειας. Πρέπει, ωστόσο, να συνεχίσετε την καραντίνα μετά από αυτό».

Πρίγκιπας Χάρι

Ο Πρίγκιπας Χάρι θα πρέπει, όμως, να ακολουθήσει τους υπόλοιπους κανονισμούς για τον κορωνοϊό, όπως η κοινωνική απόσταση, να έχει αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ για τον covid τρεις ημέρες πριν ταξιδέψει, αλλά και να συμπληρώσει μια ειδική φόρμα όπου θα δηλώνεται η τοποθεσία στην οποία θα βρίσκεται τις ημέρες της καραντίνας του. Ακόμη, θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω tests τη δεύτερη και όγδοη ημέρα μετά την άφιξή του. Ωστόσο, θα μπορούσε να επιλέξει να πληρώσει ένα πακέτο 130 λιρών για ιδιωτική δοκιμή από εγκεκριμένο προμηθευτή, πέντε ημέρες κατά την καραντίνα του, πράγμα που θα σήμαινε ότι ενδεχομένως θα μπορούσε να φύγει νωρίτερα, στο πλαίσιο του προγράμματος Test to Release.

Όσον αφορά στη Μέγκαν Μαρκλ, δεν θα παρευρεθεί λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης και καθ’ υπόδειξη των ιατρών της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ