Ο πρίγκιπας Αλβέρτος και η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό ήταν από τους πρώτους γαλαζοαίματους που επιβεβαίωσαν ότι θα δώσουν το παρών στη στέψη του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο. Η τελετή της στέψης του νέου μονάρχη θα λάβει χώρα στις 6 Μαΐου στο Αββαείο του Westminster. Μιλώντας στο People αυτή την εβδομάδα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος δήλωσε: «Σίγουρα θα είμαι παρών στην καταπληκτική τελετή της στέψης. Είμαι σίγουρος ότι η Αυτού Μεγαλειότητα θα βάλει προσωπικές πινελιές στην τελετή. Αλλά ποιες θα είναι αυτές, δεν γνωρίζω».

Getty Images/Ideal Image

Στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι στην τελετή στέψης θα τον συνοδεύσει η σύζυγός του, πριγκίπισσα Σαρλίν αλλά δεν ήταν σε θέση να πει με σιγουριά αν θα είναι μαζί τους, τα δίδυμα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Ζακ και η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα.

«Δεν γνωρίζω τι υποχρεώσεις έχουν τα άλλα μέλη της οικογένειας. Τα παιδιά ίσως είναι μικρά για τέτοιου τύπου τελετές αλλά θα δούμε», δήλωσε. Και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω πόσες στέψεις ενός Βρετανού μονάρχη θα δω στη ζωή μου, οπότε θα το εκμεταλλευτώ».

Πάντως σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα έπρεπε να λάβουν πρόσκληση ο πρίγκιπας Ζακ και η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα. Σύμφωνα με την παράδοση κανένας Ευρωπαίος γαλαζοαίματος δεν θα πρέπει να παραστεί στην τελετή αν δε συνοδεύεται από τον διάδοχο ή τη διάδοχό του.

Βέβαια, ο Αλβέρτος δεν θεωρείται τυπικά βασιλιάς. Μπορεί να είναι γόνος της παλαιότερης δυναστείας στην Ευρώπη αλλά ο τίτλος που φέρει είναι πρίγκιπας. Άλλωστε το Μονακό είναι ένα πριγκιπάτο, το δεύτερο κατά σειρά μικρότερο σε μέγεθος ανεξάρτητο κράτος παγκοσμίως μετά το Βατικανό.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ