Φημολογείται ότι το σπανιότερο στέμμα της βασίλισσας Ελισάβετ θα κληρονομηθεί από την βασιλική σύζυγο, Καμίλα.

Η συλλογή κοσμημάτων της αείμνηστης Βασίλισσας Ελισάβετ II είναι η πιο εντυπωσιακή στον κόσμο, αφού αποτελείται από αστραφτερές τιάρες, από στέμματα από διαμάντια, αληθινά μαργαριτάρια και πολλά άλλα.

Η ιστορία του πιο ακριβού στέμματος της βασίλισσας Ελισάβετ

Το διαμαντένιο στέμμα ή αλλιώς το Diamond Diadem φτιάχτηκε το 1820. O Γεώργιος Δ’ του Ηνωμένου Βασιλείου ανέθεσε στη Rundell & Bridge να φτιάξουν το συγκεκριμένο στέμμα για 8.216 λίρες.

Υπολογίζεται ότι αξίζει σχεδόν 800.000 λίρες σήμερα και είναι ένα από τα πιο συμβολικά στέμματα της βασιλικής συλλογής και το Diamond Diadem είναι ένα από τα πιο γνωστά στέμματα της Βασίλισσας. Υπάρχει στα νομίσματα της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας, στα γραμματόσημα και στα τραπεζογραμμάτια – αν και σπάνια εμφανίζεται στο κοινό.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει φορέσει το διάδημα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, συγκεκριμένα στην πρώτη κρατική έναρξη του κοινοβουλίου της βασιλείας της το 1952, και στο ταξίδι για τη στέψη της το 1953, ενώ είναι ιδιαίτερα ξεχωριστό επειδή προορίζεται αυστηρά για ηγεμόνες και βασιλικές συζύγους. Το στέμμα, έχει φορεθεί μόνο από τέσσερις βασίλισσες από τον 19ο αιώνα: τη βασίλισσα Βικτώρια, την Αλεξάνδρα, τη Μαρία και την Ελισάβετ Β’.

βασίλισσας Ελισάβετ

Ποιος όμως θα φορέσει στη συνέχεια το Diamond Diadem;

Το πιο πιθανό είναι, το εντυπωσιακό κειμήλιο να «περάσει» στα χέρια της βασιλικής συζύγου Καμίλα. Πολλοί περιμένουν το στέμμα να φορέσει ο 75χρονος βασιλιάς Κάρολος ενώ οι βασιλικοί θαυμαστές θα περίμεναν να δουν τον 75χρονο να φοράει το κειμήλιο για τα επίσημα εγκαίνια της Πολιτείας ή στην επερχόμενη στέψη.

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ