Έναν μήνα μετά την επιστροφή του στην Κύπρο από το νοσηλευτήριο της Γερμανίας όπου υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, ο 27χρονος Ραφαήλ Στυλιανού έχει ήδη αρχίσει μια καινούργια ζωή στη Λεμεσό, με όνειρα για το μέλλον, αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα…

“Έφυγα από την Κύπρο με κλάματα, όλος ο κόσμος περίμενε να δει την εξέλιξη και εγώ σκεφτόμουν πότε θα ξαναπατήσω τα χώματα της Κύπρου. Όταν ήρθα, ήταν η μεγαλύτερη στιγμή της ζωής μου μέχρι σήμερα. Πριν φύγω είπα ότι θέλω να κάνω οικογένεια, να επιστρέψω στη ζωή μου όπως την άφησα. Κάθε νύχτα ξάπλωνα και έλεγα ευχαριστώ Θεέ μου που φτάνουμε στο τέλος αυτής της δοκιμασίας και ότι θα επιστρέψω στη ζωή μου, στην οικογένεια μου και στους φίλους μου.”

Με νωπές τις μνήμες από τον εφιάλτη της λευχαιμίας, καθημερινές φυσικοθεραπείες για να επαναφέρει το σώμα και τον οργανισμό του σε καλή κατάσταση και συχνές αιματολογικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, περιγράφει τις δύσκολες ώρες της μοναξιάς στο ψυχρό δωμάτιο του νοσηλευτηρίου, την αγωνία για το αβέβαιο αύριο της ασθένειας, την συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου για εξεύρεση συμβατού δότη μυελού των οστών και την συμπαράσταση συγγενών, φίλων και αγνώστων.

“Είσαι σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου μόνος είκοσι-τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο, σαν χαμένος. Η μόνη σου πίστη είναι ο Θεός και το να σκέφτεσαι ότι ήρθες εδώ για να να τα καταφέρεις να επιστρέψεις πίσω στην οικογένεια σου. να ξανακάνω τη ζωή μου όπως ήταν. Είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές στο νοσοκομείο και πρέπει να τα βάλεις με το μέσα σου, μόνος σου να ξανανικήσεις τη ζωή.”

Μιλώντας στο alphanews,live εξηγεί πως ένιωσε όταν ενημερώθηκε πως ο πατέρας του θα του έδινε για δεύτερη φορά ζωή, αναλύει τις σκέψεις του κάθε πρωί που αντικρίζει τον ήλιο και εξομολογείται πως όταν έφτασε στην πόρτα του νοσοκομείου της Γερμανίας ξέσπασε σε κλάματα.

“Το μόσχευμα από τον πατέρα μου κατά 50% είναι όπως το 100% από έναν ξένο δότη. Έδωσε το μόσχευμα ένα μήνα πριν το πάρω και ήταν πολύ χαρούμενος στη δυστυχία του γιατί κατάφερε να ξαναδώσει ζωή στον γιο του. Δίνεις ξανά ζωή στο παιδί σου. Ήταν δυνατός και ευτυχώς κατάφερε να μου δώσει ξανά ζωή.”

Πως μέσα από τον αγώνα που έδωσε ο ίδιος σώθηκαν τρεις ασθενείς με λευχαιμία, ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις πάτησε ξανά το πόδι του στην Κύπρο, ποια είναι η διαδικασία για να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών και ποιο μήνυμα στέλνει σε όσους παλεύουν σήμερα με την ασθένεια;

“Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Το τηλέφωνο μου δεν σταματούσε να χτυπά και να με ρωτούν που μπορούν να δώσουν δείγμα. Απ’ ότι ξέρω γύρω στις 3,000 κόσμου μέσα σε δέκα μέρες προσπάθησαν να γίνουν δότες μυελού των οστών και θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κυπριακό λαό που ανταποκρίθηκε”

Με υποδειγματική αξιοπρέπεια, περίσσιο θάρρος και αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο Ραφαήλ απαντά στις ερωτήσεις του Βοηθού Αρχισυντάκτη του alphanews.live Λούκα Φέσια, στο βίντεο που ακολουθεί…

“Πολλοί μου λένε ότι είμαι ο ήρωας τους. Εγώ δεν είμαι ο ήρωας κανενός. Τυγχαίνει σε πολλά άτομα να έχουν λευχαιμία, θα πάνε και θα δώσουν τη μάχη τους. Πλέον η λευχαιμία και η μεταμόσχευση μυελού των οστών είναι καθημερινότητα για τους Γερμανούς γιατρούς και η λευχαιμία πλέον δεν είναι ανίκητη.”

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στο alphanews.live 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ