Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος έφυγε από τη ζωή στις 10 Ιανουαρίου 2023, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ με οξύ εγκεφαλικό, ενώ κατέληξε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Η είδηση του θανάτου του κάνει τον γύρο του κόσμου, ενώ η οικογένειά του δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του. Ο Κωνσταντίνος θα ταφεί στο Τατόι. Με τον θάνατό του αφήνει πίσω τη σύζυγό του, Άννα-Μαρία και πέντε παιδιά: την πριγκίπισσα Αλεξία, τον Παύλο, τον πρίγκιπα Νικόλαο, την πριγκίπισσα Θεοδώρα και τον πρίγκιπα Φίλιππο.

Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν ένας καταξιωμένος αθλητής, και μάλιστα είχε κερδίσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1960 στην ιστιοπλοΐα. H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση αποχαιρετώντας τον και αναφέρθηκε στο επίτευγμά του.

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εκφράζει τη μεγάλη της θλίψη για το θάνατο του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Ο τέως Βασιλιάς, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, στην κλάση Ντράγκον, με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαΐμη, με το σκάφος «Νηρέας».

Ηταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο, που κερδίζει η Ελλάδα, μετά από αυτό του Κωνσταντίνου Τσικλητήρα στο μήκος άνευ φοράς το 1912 στη Στοκχόλμη. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης, ο τότε διάδοχος Κωνσταντίνος ήταν και ο Σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας. Παράλληλα είχε πολλές επιτυχίες και διακρίσεις σε διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες, ενώ συνέχισε την ενασχόληση με το αγαπημένο του άθλημα για πάρα πολλά χρόνια.

βασιλιάς κωνσταντίνος

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1955 έως το 1964 και στη συνέχεια του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Προέδρου της ΕΟΕ για τη μεγάλη προσφορά του στο ελληνικό Ολυμπιακό κίνημα.

Ο τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής από το 1963 έως το 1974 και αμέσως μετά του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Μέλους της ΔΟΕ για την πολύπλευρη συνεισφορά του στην καλλιέργεια και τη διάδοση του Ολυμπιακού ιδεώδους.

Παρακολουθούσε από κοντά όλες τις εξελίξεις στον ελληνικό αθλητισμό και Ολυμπισμό και παρέστη στην εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τη βράβευση των Ολυμπιονικών στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. O Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης και τα μέλη της Ολομέλειας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος», ανέφερε η ανακοίνωση.

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η τελευταία δημόσια εμφάνισή του

Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε θλίψη o Γουίλιαμ με τον θάνατο του νονού του

Κωνσταντίνος: Αναμνήσεις ενός βασιλιά

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ