Μια συγκλονιστική λεπτομέρεια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η τραγωδία μετά τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος της περιοχής επικαλούμενος όσα του είπαν οι πυροσβέστες που επιχείρησαν για να κατασβήσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε μετά το δυστύχημα.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, στα πρώτα τρία βαγόνια επιβατικής αμαξοστοιχίας «αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες από 1.200 έως 1.500 βαθμοί Κελσίου».

Σημειώνεται ότι οι πυροσβέστες χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες για να κατασβέσουν τελικά τη φωτιά.

Όπως είπε επιβάτης του μοιράτου τρένου σύγκρουση έμοιαζε με συντριβή αεροσκάφους ενώ σοκαριστική είναι η αναφορά του για τους επιβάτες που εγκλωβίστηκαν μέσα στα φλεγόμενα βαγόνια.

«Ευτυχώς οι πόρτες μας άνοιξαν. Σε άλλα βαγόνια οι πόρτες δεν άνοιξαν. Οι άνθρωποι έμειναν εγκλωβισμένοι…Κάποια βαγόνια πήραν φωτιά. Αυτό ήταν σοκαριστικό… Ήταν σαν ένα αεροπλάνο που είχε συντριβεί… » είπε χαρακτηριστικά ο επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας στις τηλεοπτικές κάμερες.

Τα social media γέμισαν με εικόνες με την μοιραία φράση που έχει γίνει viral “Πάμε και όπου βγει… Καλό ταξίδι”

Ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατών είναι περίπου 30 ετών ενώ ο μεγαλύτερος επιβάτης που είναι στη λίστα τραυματισμένων ήταν μόλις 52 ετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ