Eίναι το νέο pop icon της Ελλάδας (αν και ο ίδιος “ταξιδεύει” μουσικά και σε άλλα μουσικά μονοπάτια), είναι από τους πλέον sexy άνδρες της ελληνικής μουσικής,είναι γλυκός, σε σαγηνεύει με το χαμόγελό του αλλά σε κερδίζει με την ταπεινότητά και το ταλέντο του . Ο λόγος για τον Βαγγέλη Κακουριώτη, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στον HELLO! Cyprus και τον Κώστα Καρνάκη λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού για όλα.

Ειλικρινής, αυθόρμητος, εκρηκτικός πάνω στη σκηνή και χαμηλών τόνων όταν τα “φώτα” είναι μακριά του, με τον Βαγγέλη μπορείς να μιλάς για ώρες και να μην βαρεθείς ποτέ. Ίσως πέρα από τα τραγούδια του, την φωνή του και την μεθοδικότητά του, αυτό να είναι και ένα από τα μυστικά της επιτυχίας. Είναι ένα νέο “αστέρι” που λάμπει χωρίς να αναζητά “προβολείς” και αυτό από μόνο του προσδίδει ένα ιδιαίτερο “φως” που δεν θα σβήσει ποτέ.

Πώς αισθάνεται για τις συνεργασίες του με τον Φοίβο και τον Νίκο Βέρτη, την υποκριτική, θα εκπροσωπούσε την Κύπρο στον διαγωνισμό της Eurovision, ποιο τραγούδι έχει αφιερώσει ενώ ήταν ερωτευμένος και ποιο ζήλεψε από άλλον καλλιτέχνη, είναι εντέλει “παιδί από σπίτι” και τί πρέπει να έχει μια γυναίκα για να τον κερδίσει;

Οι απαντήσεις στην συνέντευξη που ακολουθεί

– Βαγγέλη, πλήρως ανανεωμένος και με νέο τραγούδι δια χειρός Φοίβου, «Παιδί Από Σπίτι», που κυκλοφορεί από την Panik Records. Πες μας δυο λόγια για το νέο σου τραγούδι

Χαίρομαι πολύ για την συνεργασία μου με τον Φοίβο και το γεγονός ότι υπάρχει στην μουσική μου πορεία! Είναι καταξιωμένος καλλιτέχνης και αγαπάει αυτό που κάνει! Το «Παιδί Από Σπίτι» είναι ένα κλασικό ποπ τραγούδι και εκεί είναι η δυναμική του! Η χαρακτηριστική αισθητική του Φοίβου ολοκληρώνει το άκουσμα και οι στίχοι με καλύπτουν αλλά και ταιριάζουν με την μελωδία, για μένα είναι μια πετυχημένα ολοκληρωμένη συνεργασία!

Χαίρομαι πολύ για την συνεργασία μου με τον Φοίβο. Έχει μια χαρακτηριστική αισθητική…

– Έχεις κάνει πολλές αξιόλογες συνεργασίες, ποια ξεχωρίζεις αλλά και ποια θεωρείς στο μυαλό σου ως «απωθημένο» και μπορείς να μας προδώσεις.

Γενικά στη μουσική θεωρώ ότι οι συνεργασίες καλλιτεχνών έχουν μια ξεχωριστή μαγεία. Έχω κάνει όντως πολύ αξιόλογες συνεργασίες. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν είχα απωθημένες συνεργασίες και ίσως αυτό βοήθησε πολύ ουσιαστικά στο να πραγματοποιηθούν, εννοώ ότι δεν πίεσα πότε κάτι, γιατί είμαι έτσι σαν άνθρωπος, απλά ήμουν όσο πιο καλός μπορούσα σε αυτό που κάνω σε όλα τα επίπεδα όταν μου δινόταν η ευκαιρία!

Δεν είχα απωθημένες συνεργασίες, ίσως αυτό βοήθησε πολύ ουσιαστικά στο να πραγματοποιηθούν. Δεν πίεσα πότε κάτι, γιατί είμαι έτσι σαν άνθρωπος.

– Αλήθεια, είσαι «παιδί από σπίτι» ή καλύτερα εν τέλει… «παιδί για σπίτι»;

Ναι είμαι παιδί από σπίτι, έχω μάθει να σέβομαι τον εαυτό μου μέσα από τις επιλογές και τις πράξεις μου, ξέρω πως πρέπει να είμαι και ξέρω πως πρέπει να φέρομαι ανάλογα την περίπτωση, έχω μάθει να δίνω χωρίς να περιμένω να πάρω, να δίνω τον χρόνο μου σε ανθρώπους που το κερδίζουν και το αξίζουν και να αγαπώ με όλη μου την δύναμη.

“Είμαι παιδί από σπίτι, έχω μάθει να σέβομαι τον εαυτό μου μέσα από τις επιλογές και τις πράξεις μου…”

– Θα έκανες εύκολα το βήμα συγκατοίκησης με μια κοπέλα ή το έχεις κάνει στο παρελθόν; Αν δεν κάνω λάθος δεν μένεις μόνος σου ακόμα.

Όχι δεν μένω μόνος γιατί δεν μπορώ. Έχω τόσο λίγο χρόνο λόγω της δουλειάς μου και παράλληλα έχω και τις σπουδές μου στην δραματική σχολή Ίασμος που απαιτούν όλη μου την προσοχή, οπότε πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα αυτό το κομμάτι και μετά όλα τα άλλα!

– Τί θα έχει μια γυναίκα για να κερδίσει τον Βαγγέλη;

Να είναι παιδί από σπίτι, να γνωρίζει και να κατανοεί τα αυτονόητα, να αγαπάει και να σέβεται τον εαυτό της. Να είναι αληθινή και πάνω από όλα να με κάνει να νιώσω αυτό το κάτι που θα μας φέρει κοντά!

Πάνω από όλα από μια γυναίκα θέλω να είναι αληθινή και να με κάνει να νιώσω αυτό το κάτι που θα μας φέρει κοντά!

 

– Τί σου έμαθε η καραντίνα και πως την βίωσες;

Μπορεί να ακουστεί περίεργο γιατί δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί, αλλά για μένα ήταν μια ευκαιρία να ξεκουραστώ μετά την σχολή μου, τις παραστάσεις που είχα στο θέατρο Ακροπόλ και τις εμφανίσεις μου στο ΥΤΟΝ με τον Νίκο Βέρτη, ήταν ένα πολύ πιεσμένο πρόγραμμα και μου δόθηκε η ευκαιρία να ξεκουραστώ!  Κάτι όμως που ζήσαμε και νιώσαμε όλοι και ήταν αρνητικό και αναπόφευκτο, ήταν ο περιορισμός της ελευθερίας μας, ο οποίος πιστεύω ότι προέκυψε από τις υπερβολές μας, πρέπει να επαναφέρουμε στην ζωή μας το μέτρο και τις αξίες! Πρέπει να σεβαστούμε και να αγαπήσουμε περισσότερο τον πλανήτη που ζούμε και όλα τα πλάσματα που ζουν πάνω σε αυτόν μαζί μας!

– Φέτος, συνεργάζεσαι για ακόμα μία φορά με τον Νίκο Βέρτη και μάλιστα κάνετε ντουέτο επί σκηνής. Πώς αισθάνεσαι για αυτή την συνεργασία;

Έχουμε μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με τον Νίκο Βέρτη, στην δισκογραφική μου πορεία, μου έγραψε ένα αγαπημένο τραγούδι για μένα, το «Ίσως» μια μπαλάντα που έγινε αγαπητή για μένα από το πρώτο άκουσμα αλλά αγάπησε και ο κόσμος. Επίσης χαίρομαι ιδιαίτερα που μου εμπιστεύτηκε να τραγουδήσω το γαλλικό μέρος από το καινούριο του τραγούδι «Η Λέξη Σ’ Αγαπω», για μένα ήταν μια πρόκληση, αλλά και μια δοκιμασία το να μάθω γαλλικά και να τραγουδάω με άνεση το τραγούδι μαζί του, όλα όμως κύλησαν ομαλά και για τρίτη συνεχόμενη χρόνια συνεργαζομαστε στο ΥΤΟΝ The Music Show. Ευχαριστώ πολύ τον Νίκο Βέρτη για την εμπιστοσύνη που δείχνει γιατί για μένα, επειδή είμαι στο ξεκίνημα μου είναι επιβράβευση!

– Θεωρείς τον εαυτό σου pop icon;

Από την αρχή της πορείας μου στην μουσική, αγαπώ την ποπ/ροκ μουσική σκηνή, όμως στην πορεία, άρχισα να επιλέγω κυρίως στα lives μου τραγούδια από διαφορά είδη μουσικής όπως έντεχνα, ποπ, λαϊκότροπα, ροκ και εκτός από ελληνικά και αγγλόφωνα τραγούδια, μπορώ να πω όμως με σιγουριά ότι για μένα η μουσική είναι μία, οπότε είμαι πιο ανοιχτός στις επιλογές μου και δισκογραφικά.

Εγώ νιώθω και είμαι έτοιμος για την Εurovision! Η Κύπρος πάντα με στήριζε σε κάθε μου βήμα, θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή αν μου δοθεί η ευκαιρία να την στηρίξω και εγώ!

– Νέος, ταλαντούχος, pop…ular με εκρηκτικό ταπεραμέντο στη σκηνή. Όλα τα φόντα για Eurovision. Είναι ακόμα μια από τις επιθυμίες σου και αν θα ήθελες (που ξέρουμε ότι έχει γίνει προσέγγιση ή νύξη) να εκπροσωπούσες την Κύπρο.

Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις με τους συνεργάτες μου σχετικά με την Eurovision. Εγώ νιώθω και είμαι έτοιμος για μια τέτοια κίνηση! Η Κύπρος πάντα με στήριζε σε κάθε μου βήμα, θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή αν μου δοθεί η ευκαιρία να την στηρίξω και εγώ!

– Ζεις μεγάλες στιγμές θαυμασμού. Ποια ήταν η πιο ακραία αλλά και η πιο συγκινητική που αξίζει να μοιραστείς μαζί μας.

Έχω λάβει πολλή αγάπη από τους ανθρώπους που με στηρίζουν όλο αυτόν τον καιρό. Έχω δει τόσα πολλά βλέμματα που έχουν θαυμασμό, ευτυχία και αγάπη τα οποία δεν θα ξεχάσω πότε, είναι χαραγμένα στην καρδιά μου και στην ψυχή μου, όπως και όλες οι ακραίες στιγμές, γιατί κάθε φορά υπήρχαν, από την γρήγορη αγκαλιά όταν έβγαινα από το αμάξι μέχρι και το τρέξιμο για να ανέβουν onstage, για μένα αυτές οι στιγμές είναι εκδηλώσεις αγάπης,  δεν μπορώ να τις ξεχωρίσω, είναι σημαντικές όλες, όμορφες στιγμές!

– Ποιο τραγούδι ζήλεψες που δεν έχεις πει αλλά και ποιο μπορεί να τραγούδησες πρώτος αλλά το άφησες να δοθεί αλλού.

Θα ήθελα πολύ να πω πρώτος το «Broken Strings» του James Morrison, που είναι αγαπημένο τραγούδι. Ένα από τα τραγούδια που τραγούδησα και έχω γράψει την μουσική και τους στίχους η Βίκυ Γεροθόδωρου είναι το «Love O’ Clock» το οποίο τελικά το τραγούδησε η Νικόλ Σαραβάκου και έγινε μια πολύ ωραία δυναμική ερωτική μπαλάντα.

– Ποιο τραγούδι σου έχεις αφιερώσει σε γυναίκα;

Το «Να Μ’ Αγαπάς». Ένα τραγούδι που γράφτηκε αργά το βράδυ.. τραγουδώντας όσο πιο σιγά μπορούσα λόγω της ώρας και με την αγαπημένη μου λευκή κιθάρα, να συνοδεύει την φωνή μου.

– Επόμενα επαγγελματικά σχέδια και πότε θα σε δούμε στην Κύπρο;

Ετοιμάζω νέο album μαζί με την εταιρεία μου την Panik Records, τραγουδάω μαζί με τον Νίκο Βέρτη στο YTON The Music Show και έρχονται και αλλά πολλά! Θέλω πολύ να έρθω στην αγαπημένη μου Κύπρο να κάνω lives και να δω τους ανθρώπους που με αγαπάνε και με στηρίζουν από το ξεκίνημα μου. Έχω καιρό να έρθω, μου έχει λείψει!

– Ξέρουμε ότι αγαπάς πολύ την Κύπρο, όπως σ’ αγαπά και αυτή. Τί ξεχωρίζεις από το νησί μας, τί σου αρέσει να κάνεις ή αν ξέρεις και κάποια κυπριακά.

Δυστυχώς δεν έχω ζήσει την Κύπρο όπως θα ήθελα λόγω τον επαγγελματικών υποχρεώσεων και όσες φορές ήρθα ήταν για lives οπότε δεν είχα χρόνο για μένα. Θα έρθει όμως η στιγμή και σε επόμενη συνέντευξη σίγουρα θα πω πολλά περισσότερα!

– Τέλος, σε ποια ιδέα ή επόμενο βήμα θα έλεγες HELLO! και σε ποια έλεγες GOODBYE! 

«Hello» σε κάτι νέο, δημιουργικό, πρωτότυπο, μοναδικό, όμορφο!
«Goodbye» δεν θα έλεγα. «Thank You» ίσως, γιατί μετανιώνω πολύ δύσκολα για τις επιλογές μου και αν πήρα στην ζωή μου μέχρι τώρα λάθος αποφάσεις φρόντισα να μάθω από αυτές και να γίνω καλύτερος! Οπότε καλύτερα θα ήταν «Thank You, Next» (γέλια)

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ