O Γιώργος Αρσενάκος έχει κυκλοφορήσει το βιβλίο αυτοβελτίωσης «Ένα θέλω μπορεί» και πραγματοποίησε την παρουσίασή του με πλήθος κόσμου να τον τιμά. Ο CEO της Panik Records μίλησε στο Hello.gr για την απόφαση να κυκλοφορήσει το εν λόγω βιβλίο, τονίζοντας ότι κύριος λόγος να υλοποιηθεί το εν λόγω βιβλίο ήταν η επιθυμία του να παρακινήσει τον κόσμο να κυνηγά τα όνειρά του.

Ο Γιώργος Αρσενάκος ήταν ευδιάθετος, συνειδητοποιημένος, και ειλικρινής, αφού κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας αποκάλυψε μεταξύ άλλων ότι ο Κωνσταντίνος Αργυρός είναι δεκτικός στο να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για το βιβλίο «Ένα θέλω μπορεί»;

Ήταν μια ιδέα του εκδοτικού ομίλου ΕΣΟΠΤΡΟΝ. Επειδή τα τελευταία δύο χρόνια βγήκα και μίλησα, κάτι που δεν έκανα παλαιότερα, άκουσαν για την πορεία μου, τις δυσκολίες μου και την ιστορία μου και μού είπαν ότι τους άρεσε αυτό που άκουγαν. Μου είπαν ότι μπορούσα να εμπνεύσω κόσμο και με ρώτησαν αν με ενδιέφερε. Έτσι, λοιπόν, λόγω και της περιόδου με τον covid απάντησα θετικά. Αν μπορώ να βοηθήσω έστω κι έναν άνθρωπο να αλλάξει τη ματιά του και να παρακινηθεί ώστε να κυνηγήσει τα “θέλω” του είπα «γιατί όχι;».

Γιώργος Αρσενάκος

Τι σε ώθησε το να γράψεις το εν λόγω βιβλίο;

Ήταν και μια προσωπική ανάγκη και μια ψυαχανάλυση. Όλο αυτό που συνέβη με τον covid έδωσε χρόνο να σκεφτείς, να κάνεις τον απολογισμό σου. Είπα, λοιπόν, «τι έχω κάνει;. Έχουν περάσει 20 χρόνια, ξεκίνησα στα 19 κι είμαι πλέον 40. Πρέπει να δω τι μπορώ να αλλάξω, τι έπρεπε να αλλάξω και τι έπρεπε να βελτιώσω». Είδα τα λάθη και τα σωστά μου. Αναθεώρησα συμπεριφορές και η διαδικασία ήταν πολύ εποικοδομητική.

Πες μου ένα λάθος σου;

Λάθη στην καθημερινόττηα της δουλειάς, όπου μπορεί να μην εκτιμάς κάτι στο βαθμό που τού αρμόζει, να θεωρώ για παράδειγμα ότι ένα τραγούδι είναι hit και να επενδύω λεφτά, αλλά στο τέλος να μην είναι το hit που περίμενα.

Πες μου κι ένα πράγμα για το οποίο καμαρώνεις;

Καμαρώνω για την Panik. Όλο αυτό το δημιούργημα, αυτή η εταιρία, η οικογένεια που έχουμε φτιάξει και η ενέργεια που φέρει με κάνει να καμαρώνω. Είναι το μεγαλύτερό μου επίτευγμα και το μεγαλύτερό μου γαλόνι.

Εύκολη ή δύσκολη η συγγραφή βιβλίου;

Καθόλου εύκολη και γι’ αυτό δεν έγινε με τον κλασικό τρόπο. Είχα έναν άνθρωπο μαζί μου που με «ακολοθούσε», είδε τους τρόπους με τους οποίους επικοινωνώ με τους καλλιτέχνες και συνεργάτες μου, πώς τους φέρομαι, και καταγράφηκαν όλα. Το «’Ενα θέλω μπορεί» δεν έχει μια κλασική δομή. Είναι ένας διάλογος. Έχει μια περιγραφή ενός πρώτου κι ενός τρίτου πρόσώπου. Έχει συνεντεύξεις από καλλιτέχνες. Ήθελα να είναι διαφορετικό. Δεν θέλω να το παίξω συγγραφέας. Δεν είμαι συγγραφέας.

Ποιο ήταν το πρώτο πρόσωπο που τού είπες για την ιδέα του βιβλίου πριν πάρει σάρκα και οστά;

Έτυχε να είναι ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Ένας άνθρωπος που παίρνει ρίσκα, τολμά να κάνει καινούργια πράγματα. Οπότε, είχαμε μια δημιουργική κουβέντα κι έτυχε να είναι ο πρώτος άνθρωπος που το είπα και με παρότρυνε να το κάνω.

Τι feedback έχεις πάρει μέχρι στιγμής από το κοινό;

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και με έχει κάνει χαρούμενο αυτό. Επικοινωνώ με το κοινό μέσα από τα social media και πολλές φορές μου στέλνουν και στίχους για τραγούδια. Μου λένε πως διαβάζοντάς το πίστεψαν στον εαυτό τους περισσότερο. Όταν ένας άνθρωπος έχει καταφέρει δυο πράγματα παραπάνω είναι πιο εύκολο να παρακινήσει κάποιον.

Νιώθεις επιτυχημένος;

Θεωρώ πως πάντα με ό, τι καταπιανόμουν δούλευα πολύ και το έκανα καλά. Πάντα ένιωθα ότι είμαι επιτυχημένος σε αυτό που κάνω. Δεν έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτομαι. Προφανώς έχω κι άλλες φιλοδοξίες και δεν επαναπάυομαι.

Τι είναι η Panik Records για εσένα;

Είναι όλη μου η ζωή. Όλα όσα προσπαθώ, ονειρεύομαι και φαντάζομαι τα κάνω πράξει στην Panik. Μπορεί να ακουστεί υπερβολικό αλλά σε αυτήν τη ζωή ήρθα να κάνω αυτό που κάνω.

Με τι κριτήριο επιλέγετε τους νέους καλλιτέχνες καλλιτέχνες;

Αρχικά, πρέπει να είναι κάτι το οποίο να μας αρέσει. Η δουλειά μας είναι μια δουλειά που σχετίζεται τρόπον τινά και με την ψυχολογία. Θέλουμε να ασχολούμαστε με καλλιτέχνες που και μας αρέσουν αλλά και που μας δίνουν ενέργεια, και φυσικά να τους δίνουμε κι εμείς ενέργεια. Επίσης, κοιτάζουμε να προτείνουμε καινούργια είδη μουσικής και παράλληλα επιθυμία μας ως εταιρία είναι να καλύπτουμε όλα τα είδη της μουσικής και όλα τα ηλικκιακά group που ακούν μουσική.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης από την Panik Records; Μεταμορφώσου σε fan της Panik και απαλλάξου για λίγο από τον CEO.

Πάντα θα έχω μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο με τον πρώτο καλλιτέχνη της Panik, τη Demy. Έχουμε σφραγίσει το ξεκίνημά μας και η εξέλιξη και η πορεία της είναι κάτι που πάντα θα μας ταράζει θετικά. Ακόμα, η Άννα Βίσση αποτελεί το πρώτο μεγάλο όνομα καλλιτέχνη που μας εμπιστεύτηκε στα δύο χρόνια ζωής της εταιρίας. Με την Άννα έχω επίσης ένα μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο. Είναι πολλοί: Οι ΜΕΛΙΣΣΕΣ, o Κωνσταντίνος Αργυρός, η Ελένη Φουρέιρα…

Πώς γίνεται η επιλογή των τραγουδιών που θα συστήνουν κάθε φορά στο κοινό;

Δεν είναι ένα το κριτήριο. Μπορεί να αρέσει στον καλλιτέχνη, να είανι απωθημένο του, να πιστεύουμε ότι θα παιξει στο ραδιόφωνο. Δεν υπάρχει κανόνας, είναι ένστικτο.

Στη χώρα μας κυριαρχεί περισσότερο το λαϊκό τραγούδι. Η pop τα καταφέρνει εξίσου καλά πιστεύεις;

To λαϊκό τραγούδι είναι στο DNA μας. Ωστόσο, η pop επιβιώνει στην Ελλάδα, κι όχι μόνο επιβιώνει αλλά βγαίνει και στο εξωτερικό. Η επιτυχία της Ελένης Φουρέιρα είναι αξιοσημείωτη. Της Έλενας Παπαρίζου. Όλες οι pop stars έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό. Η ελληνική pop μουσική θα υπάρχει πάντα. Ίσως αλλάζει ο τρόπος που δίνεται στο κοινό αλλά θεωρώ ότι θα έχει πρωταγωνιστικό πάντα.

Μίλησέ μου λίγο για τη συνεργασία του 50 CENT με τον Κωνσταντίνο Αργυρό στο ΟΑΚΑ. Πώς πείσατε τον 50 CENT;

Νομίζω αυτός μας έπεισε. Είχε έρθει το καλοκαίρι στη Μύκονο και είδε όλη την πορεία του Κωνσταντίνου μέσα από την περιοδεία του. Ήρθαμε σε επαφή μαζί τους, τούς παρουσιάσαμε τον καλλιτέχνη και τ έχουμε κάνει και ήταν πάρα πολύ θετικοί να κάνουν μια συναυλία μαζί στο ΟΑΚΑ.

Δεν θα ήταν πάρα πολύ ωραία ιδέα να βρεθεί ο Κωνσταντίνος Αργυρός στη Eurovision;

Αμέ! Θα ήταν πολύ ωραία ιδέα. Είναι ανοιχτός στις προκλήσεις ο Κωνσταντίνος. Δεν θα έλεγε «όχι». Αρκεί να έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Το έχετε συζητήσει;

Όλα τα έχουμε κουβεντιάσει. Είναι δεκτικός, αρκεί να βρεθεί το κατάλληλο τραγούδι.

Με ελληνικό ή ξένο στίχο θα πήγαινε;

Με ελληνικό στίχο.

Λαϊκό ή pop;

Συνδυασμός!

Το «Ένα θέλω μπορεί» είναι ήδη best seller

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ