Αυτή την ώρα οι συγγενείς, οι φίλοι και συνεργάτες αλλά και ο απλός κόσμος που αγάπησε τον Νίκο Ξανθόπουλο μέσα από τις ταινίες του, τον αποχαιρετά στο Α΄ Νεκροταφείο. Ο κοσμαγάπητος ηθοποιός που έγινε ευρέως αγαπητός μέσα από τις δραματικές ταινίες της δεκαετίας του 60′ άφησε ιστορία ως το «παιδί του λαού». Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, η κηδεία του ηθοποιού είναι πολιτική.

Κόσμος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στο Α΄Νεκροταφείο για να τιμήσει τον Νίκο Ξανθόπουλο που τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποτραβηχτεί από την υποκριτική και τη δημόσια ζωή.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας στις 14 Μαρτίου 1934. Ήταν παιδί Πόντιων προσφύγων και μεγάλωσε φτωχικά μαζί με τη μητέρα του. Ο πατέρας του Παναγιώτης, με καταγωγή από την Κερασούντα και συγκεκριμένα την Πουλαντζάκη, ήταν τσαγκάρης, ψαράς και αντιστασιακός, μεταξύ άλλων. Η μητέρα του Μαρία], με καταγωγή από το Ακ Ντάγ Ματέν, τον μεγάλωσε μόνη της καθώς ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Κατά τα εφηβικά του χρόνια υπήρξε αθλητής της ΑΕΚ. Εκτός από τον αθλητισμό, λάτρευε και το διάβασμα. Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο, παρότι αρχικά τον γοήτευε η ιδέα να γίνει φιλόλογος. Ίνδαλμά του τότε υπήρξε ο Μάνος Κατράκης.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Αν και ηθοποιός του θεάτρου από το 1957 έως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.

Το 1970 ίδρυσε τον δικό του θίασο και περιόδευσε στην Ελλάδα.

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση, μετά από απουσία 24 ετών, ήταν το 1995 στην ταινία Με τον Ορφέα τον Αύγουστο» του Γιώργου Ζερβουλάκου.

Στα τέλη του 2005 εξέδωσε σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του με τίτλο «Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα» και διοργάνωσε εμφανίσεις σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα για την προώθηση του έργου του. Η ιδέα για το βιβλίο δημιουργήθηκε μετά από συνέντευξή του στο περιοδικό Εικόνες.

Παντρεύτηκε δύο φορές και απέκτησε τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.

Έφυγε από τη ζωή στις 22 Ιανουαρίου, έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία του στη ΜΕΘ. Ο Νίκος Ξανθόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών.

Η οικογένεια του ηθοποιού
6801071
Άννα Φόνσου-Μαίρη Βιντιάδου

Πρώτη δημοσίευση στο Hello Magazine

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ