Θλίψη έχει προκαλέσει στο Πανελλήνιο η είδηση του χθεσινού θανάτου του Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη για την οποία είχε αφήσει και επιστολές, ήταν να ταφεί στον τόπο καταγωγής του, στον Γαλατά Χανίων, εκεί που βρίσκονται οι τάφοι των γονιών του και του αγαπημένου του αδερφού, Γιάννη.

Σύμφωνα ωστόσο με όσα αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας On Time η κόρη του Μαργαρίτα, επιθυμεί να γίνει η ταφή του στο Βραχάτι της Κορινθίας, όπου βρίσκεται το οικογενειακό εξοχικό και η ίδια περνά τις περισσότερες ημέρες του χρόνου. Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο δημοσίευμα, η ίδια έχει προτείνει, να μεταφερθεί οριστικά στον Γαλατά αφού αφού γίνει εκταφή, σε τρία χρόνια. Η διαφωνία αυτή δημιουργεί ένα θέμα για το που τελικά θα ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης και το αν θα εκπληρωθεί η τελευταία του επιθυμία.

Για το θέμα αυτό η Μαργαρίτα Θεοδωράκη μίλησε στο protothema.gr λέγοντας ότι θα κάνει όλα όσα της είχε πει.

“Θα σεβαστώ κάθε επιθυμία που μου είχε εκφράσει ο πατέρας μου σχετικά με την ταφή του, θα κάνω όλα όσα μου είχε πει να κάνω” είναι τα ακριβή λόγια της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, η οποία ζητά ταυτόχρονα από όλους να της δώσουν λίγο χρόνο για να ηρεμήσει προκειμένου να καταφέρει να διαχειριστεί, αυτή και η οικογένειά της, τη μεγάλη απώλεια.

Ωστόσο, η κόρη του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη απέφυγε να κάνει συγκεκριμένη αναφορά στον τόπο όπου πρόκειται να ταφεί ο πατέρας της αλλά και να σχολιάσουν τις πληροφορίες που την θέλουν να επιθυμεί η ταφή να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας.

Πηγή: TL!FE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ