Μια μεγάλη διάκριση κατάφερε να επιτύχει ο Καλοπαναγιώτης, καθώς ανακυρήχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως ένα από τα καλύτερα τουριστικά χωριά του κόσμου.

Η κάμερα της εκπομπής «Alpha Ενημέρωση» και η δημοσιογράφος, Όλγα Κωνσταντίνου βρέθηκε στον Καλοπαναγιώτη και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον κοινοτάρχη του χωριού, κ. Λάμπρο Λάμπρου.

Ο κοινοτάρχης του χωριού ανέφερε πως αποτελεί μια ιδιαίτερη διάκριση και μεγάλη τιμή, όχι μόνο για την κοινότητα αλλά και για όλη την Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λάμπρου εξήγησε πως επιτεύχθηκε η διάκριση και ανέφερε «Τον Μάιο του 2022 όταν ειχαμε πληροφορηθει για τον θεσμό, υποβάλλαμε την δική μας πρόταση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού. Για εμάς, δεν ήταν έκπληξη… Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 130 υποψηφιότητες σε όλο τον κόσμο, από 57 χώρες του κόσμου».

Το χωριό θα συμμετέχει σε πρόγραμμα αναβάθμισης

Μάλιστα, ο κοινοτάρχης του Καλοπαναγιώτη ανέφερε πως θα αξιοποιήσουν την διάκριση, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα αναβάθμισης. Όπως δήλωσε ο ίδιος, «Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την διάκριση για να αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο τον Καλοπαναγιώτη».

Αμέτρητες επιλογές για αγροτουρισμό

Το χωριό έχει θρησκευτική και ιστορική κληρονομιά ενώ ξεχωρίζει και για το φυσικό του περιβάλλον. Παράλληλα, διακρίνεται για την καθαριότητά του και τις υπηρεσίες που προσφέρει καθώς και για τους χώρους εστίασης. Τα καταλύματα του χωριού ανέρχονται στα 200.

Δείτε όσα ανέφερε ο κοινοτάρχης του χωριού για τη διάκριση:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ