Η Μαρινέλλα ή όπως είναι το αληθινό της όνομα, Κυριακή Παπαδοπούλου, μετρά μια καριέρα 65 ετών, μέσα από την οποία χάραξε με τα τραγούδια και την εμβηματική της παρουσία το ελληνικό τραγούδι και δισκογραφία.

Μάγεψε τον κόσμο μέσα από τον κινηματογράφο και το θέατρο και άφησε Ιστορία μέσα από τις συγκλονιστικές ερμηνείες της σε τραγούδια διαχρονικά και εμφανίσεις που άλλαξαν τον τρόπο διασκέδασης. Η Μαρινέλλα είναι η “μεγάλη Κυρία του τραγουδιού” και ένας σύγχρονος μύθος που δίδαξε πολλά και άφησε το χρώμα της σε πολλές γενιές βάζοντας την σφραγίδα της μουσικά.

Η Μαρινέλλα είναι η γυναίκα που έδωσε πνοή στο λαϊκό τραγούδι και μέχρι σήμερα καταφέρνει να ανήκει στο “τώρα” γεμάτη επιτυχίες, με το κύρος, τον σεβασμό και την εμπειρία του χθες. Απολαυστική, εκρηκτική, σε ταξιδεύει σε κάθε νότα της και αποδεικνύει ότι έχει βρει το ελιξίριο της ζωής… που δεν είναι άλλο από το να κάνεις αυτό που αγαπάς με πάθος.

Μεγάλη μας τιμή που είστε στο Hello αλλά και που θα είστε στην Κύπρο. Πώς αισθάνεστε για την συναυλία στο νησί μας αλλά και τι πρόκειται να απολαύσουμε μέσα από αυτήν.

Σας ευχαριστώ. Πάντα απολαμβάνω τα ταξίδια μου στην Κύπρο γιατί έχω μέσα στην καρδιά μου και το νησί σας και τον λαό της Κύπρου και γι’ αυτό, όποτε μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω εδώ συναυλίες, είμαι πολύ χαρούμενη. Η Κύπρος είναι κομμάτι της πατρίδας μας.  Σ’ αυτές τις παραστάσεις που θα κάνουμε με τον Μάριο, θα απολαύσετε μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, ξεχωριστά τραγούδια και αγαπημένες μελωδίες.

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον Μάριο Φραγκούλη. Τι θαυμάζετε σε αυτόν αλλά και τι ξεχωρίζετε από την συνύπαρξη σας;

Όπως έχω πεί, τον Μάριο τον γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια. Παρακολουθούσα με πολύ ενδιαφέρον την καλλιτεχνική του πορεία που ήταν συνέχεια ανοδική. Είναι ένα σπάνιο πλάσμα, πολύ ευαίσθητος, πολύ ευγενής, συνεπής  και ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης. Ο καλύτερος τενόρος που έχουμε στην χώρα μας. Πάντα θέλαμε να κάνουμε κάτι μαζί.  Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να πραγματοποιήσουμε το όνειρό μας και η καλύτερη αρχή της συνεργασίας μας,  έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, που μας υποδέχτηκε με μια sold out συναυλία.

Χαίρομαι τόσο πολύ που είμαστε μαζί και ξεχωρίζω τις στιγμές της πρόβας, που γελάμε πολύ κι οι δυο, που περνάμε υπέροχα και που, όταν ανεβαίνουμε στη σκηνή, είναι εκεί ο ένας για τον άλλον.

Είστε η “Κυρία του ελληνικού πενταγράμμου με την μεγαλύτερη καριέρα στην ιστορία της ελληνικής μουσικής. Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν ποιά θεωρείτε ότι είναι η πιό ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας σας και ποιά η πιό δύσκολη;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω μια συγκεκριμένη στιγμή, είτε ευτυχισμένη είτε δύσκολη. Η πορεία μου αποτελείται από πολλές- πολλές ευτυχισμένες στιγμές, με συνεργασίες, τραγούδια και ερμηνείες που έχτισαν αυτήν την καριέρα των 65 χρόνων.  Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια υπήρχαν και πολλές δυσκολίες, ιδιαίτερα στην αρχή. Αυτά όλα όμως είναι απαραίτητα συστατικά για να στηρίξεις επάνω τους τα χρόνια που έχεις καταθέσει την ψυχή σου, σ’αυτό που λέγεται ελληνικό τραγούδι.

Δείτε πλάνα από την συγκινητική συνύπαρξη στο Ηρώδειο

Κι η πιό ευτυχισμένη και πιό δύσκολη στην προσωπική σας ζωή;

Σίγουρα η πιό ευτυχισμένη προσωπική μου στιγμή ήταν η γέννηση της κόρης μου και αργότερα των εγγονιών μου και η πιό δύσκολη όταν έχασα αγαπημένους μου ανθρώπους.

Τις τελευταίες ημέρες βιώσαμε την σημαντική απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Ό,τι και να πω για τον Μίκη θα είναι λίγο. Ηταν ο άνθρωπος, ο συνθέτης που σήκωσε την Ελλάδα ψηλά!!! Πολύ ψηλά, αφήνοντάς μας μια τεράστια παρακαταθήκη που οφείλουμε να την θυμόμαστε, να την σεβόμαστε, να την προστατεύσουμε και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.  Θα τον θυμάμαι με απέραντη αγάπη, όπως και όλος ο κόσμος, γιατί θα είναι πάντα ο “Μίκης της καρδιάς μας” και ποτέ δεν θα φύγει από μέσα μου.

Είστε μια γυναίκα αεικίνητη που συνεχίζετε περνώντας από εποχή σε εποχή με νεωτεριστικά στοιχεία.

Και βέβαια πηγαίνω από εποχή σε εποχή γιατί μου αρέσει πολύ να πειραματίζομαι στις δουλειές που κάνω. Δεν μου αρέσει να επαναπαύομαι στα κεκτημένα.

Έχετε σκεφτεί ποτέ να σταματήσετε;

Ε, όχι δα!!! Από τώρα ;;;;

Ποιά πρόσωπα ξεχωρίζετε από τη νέα γενιά ερμηνευτών που έχετε συνεργαστεί;

Δεν θα πω ονόματα αλλά ξεχωρίζω πολλούς νέους συναδέλφους μου και σίγουρα όλους αυτούς που συνεργάστηκα τα τελευταία χρόνια. Πιστεύω ότι ποτέ δεν θα λείψουν από την Ελλάδα οι καλές φωνές.

Ποιά είναι η συμβουλή που θα δίνατε σε νέους καλλιτέχνες;

Η συμβουλή μου προς τους νέους είναι αφ’ ενός να έχουν θετική ματιά στη ζωή, να πιστεύουν σε ό,τι ονειρεύονται αλλά να ξέρουν ότι ποτέ κανείς δεν έχει πετύχει σε οτιδήποτε, χωρίς προσωπικό κόπο και μόχθο. Δεν αρκεί μια καλή φωνή για να κάνεις καριέρα διαρκείας. Πρέπει να καταθέσεις πολύ χρόνο από την ζωή σου σ’ αυτό που επέλεξες , να μην ξοδεύεσαι άδικα και να βελτιώνεσαι συνεχώς με εξάσκηση, μελέτη και υπομονή. Δεν μπορείς από το νηπιαγωγείο να πας κατ’ευθείαν στο πανεπιστήμιο. Πρέπει να περάσεις όλα τα σχολεία που θα βρεις μπροστά σου.

Έχετε το…”ελιξίριο” τόσο εμφανισιακά όσο και φωνητικά. Ποιά είναι τα “μυστικά “ στην καθημερινότητά σας;

Δεν υπάρχουν “μυστικά” στη δική μου ζωή. Φροντίζω τον εαυτό μου , στα φυσιολογικά πλαίσια, αλλά φαίνεται ότι είμαι από….γερό σκαρί !! Όσο για την φωνή μου, η αλήθεια είναι ότι την προσέχω όσο μπορώ, φροντίζω όταν εργάζομαι να είμαι ξεκούραστη και γενικά δεν ξενυχτάω στον ελεύθερο χρόνο μου.

Υπάρχει τραγούδι που ζηλέψατε ποτέ;

Υπάρχουν πάρα πολλά τραγούδια που ζήλεψα και τα είχαν τραγουδήσει άλλοι σπουδαίοι συνάδελφοί μου, άντρες και γυναίκες. Βεβαίως, ολα αυτά τα χρόνια, είχα την ευτυχία να  τραγουδήσω  τα περισσότερα από αυτά τα τραγούδια που κάποτε ζήλεψα. Όχι στη δισκογραφία αλλά στα κέντρα που εμφανιζόμουν.

Στην αρχή της καριέρας σας θέλατε να γίνετε ηθοποιός . Θα ξαναγυρνάγατε σ’ αυτό το είδος ;

Ναι έτσι ξεκίνησα αλλά τελικά με κέρδισε το τραγούδι.

Κατά καιρούς έχω παίξει και θέατρο και τηλεόραση. Τώρα δεν ξέρω τι θα μου προκύψει  στο μέλλον αλλά το θέατρο μου αρέσει πάρα πολύ και ίσως κάποια στιγμή να ξαναβρεθώ εκεί.

Τι κρατάτε από τους μεγάλους έρωτες της ζωής σας;

Τα πάντα!!!

Η Μαρινέλλα κοιτάζοντας το παρελθόν για ποιό πράγμα νιώθει υπερήφανη και τι θα άλλαζε στη ζωή της.

Είμαι περήφανη γιατί έχω μια σπουδαία οικογένεια, έχω καταπληκτικούς συνεργάτες χρόνων, που τους αγαπώ και μ’ αγαπάνε και βέβαια έχω ένα κοινό που μου έχει δείξει τόσο μεγάλη αγάπη, που δεν ξέρω αν την αξίζω.

Δεν έχω σκεφτεί να αλλάξω τίποτα γιατί όλα για κάποιον λόγο έγιναν όπως έγιναν.

Ποια τα επόμενα σχέδια σας και ποιό μηνυμα θα θέλατε να περάσετε στον κόσμο της Κύπρου γι’ αυτές τις ξεχωριστές συναυλίες σας;

Τα επόμενα σχέδια μας με τον Μάριο είναι οι παραστάσεις μας στο Christmas Theater στην Αθήνα, από 11 Οκτωβρίου. Το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία για να βρεθούμε κοντά στον κόσμο που μας αγαπάει και τον αγαπάμε.

Σε όλον τον κόσμο θέλω  να ευχηθώ υγεία  και γρήγορα – πολύ γρήγορα- να περάσει αυτή η πανδημία και να ξαναγυρίσουμε στην απλή καθημερινή ζωή μας!

Κλείνοντας, ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλατε στους Κύπριους και ποια συναισθήματα θέλετε να μεταλαμπαδεύσετε μέσα από τις συναυλίες σας;

Το μήνυμα που θα ήθελα να περάσω σ’ αυτές τις ιδιαίτερες συναυλίες που θα γίνουν στην Κύπρο, είναι να είμαστε ενωμένοι και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, γιατί αυτά τα χρόνια της πανδημίας μας έδειξαν ότι στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ο Μάριος κι εγώ, θα θέλαμε να σας ταξιδέψουμε στον ονειρικό κόσμο της μουσικής, για να ξεφύγουμε όλοι μας, έστω για λίγο, από τα προβλήματα που μας περιβάλλουν. Και ξέρετε, πόσο σημαντικό είναι για όλους μας, και για τους καλλιτέχνες και για τό κοινό, τέτοιες στιγμές απόδρασης!!!

Η Κύπρος είναι έτοιμη να υποδεχτεί την Μαρινέλλα και τον Μάριο Φραγκούλη μετά από τις δύο sold out παραστάσεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η ανταπόκριση του κοινού ήταν τεράστια με αποτέλεσμα τα εισιτήρια μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να εξαντληθούν.

Η Μαρινέλλα και ο Μάριος Φραγκούλης για πρώτη φορά μαζί παρουσιάζουν την πιο μελωδική συναυλία της χρονιάς, στην Λεμεσό στις 24 Σεπτεμβρίου και στις Λευκωσία στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Μια καλλιτεχνική συνάντηση που θα μείνει ανεξίτηλη σε όσους έχουν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν !!

Μαρινέλλα και Μάριος Φραγκούλης δίνουν την χαρά και την δύναμη στο κοινό τους, με το μοναδικό τους ρεπερτόριο και την ασύγκριτη σκηνική τους ενέργεια !!

Λεμεσός

Δημοτικό Κηποθέατρο

24 Σεπτεμβρίου

Λευκωσία

Σχολή Τυφλών

26 & 27 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης : 9.00 μ.μ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ