Η Μαρίνα Σάττι μετά την επιστροφή της από την Eurovision δεν εμφανίστηκε σε καμία εκπομπή, με πολλούς να αναρωτιούνται γιατί κρατά αυτή τη στάση. Ωστόσο, σχεδόν ένα μήνα μετά, η τραγουδίστρια, «έσπασε» τη σιωπή της και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ελληνικό Lifo, μίλησε για όλα όσα έγιναν στον διαγωνισμό, τα αρνητικά σχόλια κ.α.

Διαβάστε επίσης: Η παγκόσμια περιοδεία της Μαρίνας Σάττι και η επίκληση στην Παναγία

Παρόλο που η Eurovision δεν της άφησε και την πιο «γλυκιά» γεύση, η Μαρίνα χαρακτηρίζει αυτή την περίοδο ως την καλύτερη της ζωής της και συγκεκριμένα, για την εμπειρία της στον διαγωνισμό αναφέρει:

«Ήμασταν με άλλους μουσικούς από διάφορες χώρες και όντως είχαμε πάει εκεί προσπαθώντας για το united by music, αλλά δυστυχώς δεν τους πέτυχε καθόλου. Είναι γνωστό το τι συνέβαινε εκεί πέρα, όποιος θέλει μπορεί να μπει στο ίντερνετ και να το μάθει, μπορεί να διαβάσει τι συνέβαινε όχι μόνο backstage αλλά και μέσα στην αρένα και έξω στους δρόμους. Το ότι δεν πέτυχε το united by music είναι ο λόγος που για μένα αυτό έκλεισε κάπως με μια πικρία, δεν σου το κρύβω».

Στη συνέχεια μίλησε για την μεγαλύτερη δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει από την εμφάνιση της στην Eurovision και μετά, που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι μερικές φορές τα λόγια της παραποιούνται και παρουσιάζονται διαφορετικά στα μέσα…

«Αυτό που με δυσκόλεψε περισσότερο αυτή την περίοδο, το οποίο ίσως να πηγαίνει πακέτο με όλη αυτήν τη δημοσιότητα ή την έκθεση, είναι πως ένιωθα ότι είτε τα λόγια μου είτε οι πράξεις μου είτε οι προθέσεις μου παραποιούνταν, διαστρεβλώνονταν. Δεν μου άρεσε αυτό, και ο λόγος που είμαι ευγνώμων πραγματικά στον κόσμο είναι ότι δεν επηρεάστηκε. Τους ευχαριστώ πολύ γιατί νιώθω ότι νιώθουν αυτό που νιώθω κι εγώ, ότι ο καθένας ψάχνει μια αφορμή για να πει τη δική του ιστορία».

Μαρίνα Σάττι: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την Eurovision – Τη φυγάδεψαν από την πίσω πόρτα

Η τραγουδίστρια απάντησε επίσης για την επιλογή της να λάβει μέρος στον διαγωνισμό με ελληνικό στίχο και η ίδια επιμένει ότι, δεν θα την ενδιέφερε και δεν θα ήθελε να πάει με αγγλόφωνο τραγούδι, ασχέτως αν αυτό θα σήμαινε και μια καλύτερη θέση. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Δεν θα με ενδιέφερε να πάω με αγγλόφωνο τραγούδι στη Εurovision. Δεν ξέρω αν θα είχα πάρει καλύτερη θέση, αλλά δεν θα με ενδιέφερε να το κάνω εγώ αυτό, γιατί όλη αυτή την ώρα σού μιλάω για ελευθερία, ρίσκο, το «είμαι αυτό που είμαι». Θα το πάω μέχρι τέρμα χωρίς να μπω σε κουτάκια, χωρίς να γίνω κάτι άλλο. Δεν λέω ότι δεν θα τραγουδήσω ποτέ στη ζωή μου αγγλικά, αλλά το συγκεκριμένο project είχε αυτόν τον στόχο».

Τέλος, για το τραγούδι MIXTAPE που κυκλοφόρησε πρόσφατα και πολλοί υποστήριξαν ότι ήταν μια απάντηση της ίδιας στα μέσα, τις τηλεοπτικές εκπομπές και όσους την κατέκριναν, η Μαρίνα Σάττι, απάντησε εστιάζοντας στα όσα αρνητικά ακούστηκαν για εκείνη και τον χαρακτήρα της αυτή την περίοδο…

«Δεν έχω τίποτα προσωπικό με κανέναν, ειλικρινά, ακόμα και το MIXTAPE δεν ήταν προσωπική απάντηση σε κανέναν, ήταν ένα big picture commentary και για μένα όσο συνέβαιναν όλα αυτά. Γιατί αυτά τα τραγούδια τα ξεκίνησα από τον Νοέμβριο, είχα γράψει πολλές ιδέες που δεν χρησιμοποιήθηκαν για την Eurovision, και η ηχογράφηση των κομματιών ήταν το playground μου εκείνη την περίοδο. Μου είπαν ότι είμαι αγενής, ότι είμαι απροσάρμοστη. Ο καθένας, για να παρουσιάσει το αφήγημά του, μπορεί να στάθηκε και να απομόνωσε ό,τι ήθελε. Μία στιγμή δεν είναι ολόκληρη η εικόνα.

Δεν με αφορά το αν κάποιος θέλει να ψάξει το πώς είμαι και πώς μιλάω και πώς έχω μιλήσει στις συνεντεύξεις, αν είμαι αγενής ή αν βοηθάω τις γυναίκες – γιατί το άκουσα κι αυτό για ό,τι έγινε στη συνέντευξη Τύπου, είναι δυνατόν; Έχω επαφή με χίλια κορίτσια που έχουν υπάρξει στις Κόρες και στις Φωνές, τη μισή μου ζωή προσπαθώ να εμπνεύσω άλλα κορίτσια, όπως και τον εαυτό μου, γιατί κι εγώ προσπαθούσα να ενδυναμωθώ μέσα από αυτήν τη διαδικασία. Δεν με νοιάζει τι θα πουν, αλήθεια. Θέλω ο κόσμος να βρει τη δύναμη να κάνει τη φάση του χωρίς να καταπιέζεται, μακάρι έστω και πέντε άτομα να τα επηρεάσω».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ