Το καλοκαίρι του 1959 ο Αριστοτέλης Ωνάσης προσκάλεσε τη Μαρία Κάλλας και το σύζυγό της, Μπατίστα Μενεγκίνι, σε κρουαζιέρα με την πολυτελή θαλαμηγό του «Χριστίνα». Ο Έλληνας εφοπλιστής είχε γνωρίσει την ντίβα της όπερας δύο χρόνια νωρίτερα, ήταν όμως κατά τη διάρκεια αυτών των διακοπών που άνθησε το ειδύλλιό τους, παρά την παρουσία των συζύγων τους.

Στην αρχή του ταξιδιού η Τίνα Λιβανού δεν είχε υποψιασθεί τίποτα – ή τουλάχιστον έτσι έδειχνε. Όταν το σκάφος έδεσε κοντά στην Επίδαυρο, η συντροφιά επισκέφθηκε το αρχαίο θέατρο. Ο φακός του Ιορδάνη Καπασακάλη απαθανάτισε μαζί τις δύο γυναίκες στη ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση, τη σύζυγο, που σύντομα θα γινόταν πρώην, και τη μέλλουσα ερωμένη, σε μια ιστορική φωτογραφία.

Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας ο Ωνάσης έδειξε όλη του τη γοητεία, περιποιούμενος την καλεσμένη του με κάθε τρόπο, από το να της κάνει κομπλιμέντα μέχρι να της απλώνει λάδι στο σώμα της για να μαυρίσει. Ήταν η πρώτη φορά που η Κάλλας δεχόταν τέτοιου είδους φροντίδα και μάλιστα από έναν τέτοιο άνδρα.

Ο Ωνάσης ήταν πνευματώδης, είχε χιούμορ και ιστορίες να διηγηθεί, ήξερε πως να γοητεύσει τον συνομιλητή του, και , παρά το μικρό του ύψος, με το στιβαρό του σώμα, τα δυνατά χέρια του, τα μάτια του που πέταγαν σπίθες εξέπεμπε ένα είδος ανδρισμού που στον οποίο καμία γυναίκα δεν μπορούσε να αντισταθεί…

Έτσι ενώ ο Μενεγκίνι περνούσε τον περισσότερο χρόνο στην καμπίνα του, η Τίνα παρακολουθούσε με ψυχρή αποστασιοποίηση και υπό τη μακάρια άγνοια του «Πατέρα της Νίκης» γεννήθηκε το ειδύλλιο των δύο διασημότερων Ελλήνων της εποχής τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της κρουαζιέρας είχαν και την πρώτη τους ερωτική επαφή και αυτό έκανε την Κάλλας να ξαναγεννηθεί και να επανεξετάσει τις προτεραιότητες της.

Μέχρι το τέλος του ταξιδιού το ειδύλλιο μεταξύ Ωνάση και Κάλλας δεν μπορούσε να κρυφτεί. Η Τίνα Λιβανού άφησε την «Χριστίνα» πριν τελειώσει η κρουαζιέρα και κατόπιν ζήτησε διαζύγιο, αφού πρώτα τον πλήρωσε αρκετές φορές με το ίδιο νόμισμα, και κατόπιν παντρεύτηκε το μαρκήσιο του Μπλάντφορντ.

H Κάλλας εγκατέλειψε τον Μενεγκίνι και έτσι ξεκίνησε η χρυσή εποχή για το νέο iconic ζευγάρι, που θα κρατούσε για εννιά χρόνια μέχρι την έλευση της Jackie..

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ , , , ,

Ακολουθήστε το HELLO σε και !
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ